Tovább dübörgött a Campus Feszt. A péntek már igazi fő napnak számít , így a látogatók száma érezhetően megnövekedett. Ez pedig szombatra fog igazán tetőzni, de mielőtt ezt megéljük, lássuk milyen volt a tegnap.

Délután 3-4 órakor kezdtek az első fesztiválozók beszivárogni a területre: ilyenkor jellemzően a Civil Falu programjait, pódiumbeszélgetéseket tudnak az érdeklődők megtekinteni -alapesetben ez érdekes programeleme egy összkulturális rendezvénynek, de egy erős zápor ennek keresztbe tehet az álmoskönyv szerint…
Így délután még úgy tűnt, hogy a Campus péntekét elmossa az eső- ez szerencsére nem így lett, de például az este egyik nagyszínpados headlinere, Parov Stelar is esőben táncoltatta a közönség nagyrészét a híres electro swing ritmusokra.

Ez egyébként a lelkes közönséget egyáltalán nem zavarta, nyilván ennek ahhoz is köze lehet hogy előtte a hazai pályán játszó Tankcsapda jól bemelegítette a színpadot. Az pedig hogy Lukács a fotós árokban kezdi a bulit és lepacsizik a rajongókkal az egy nagyon jó buliindító gesztus.

Persze a kisebb színpadokon is történtek érdekes dolgok. Az idén először van Made In Debrecen színpad a Campuson, ami dedikáltan a helyi feltörekvő tehetségeknek ad teret – ez roppant „local hero” gesztus a fesztiváltól pacsi érte.
Egy még kisebb színpadon, a Forest Bumpon pedig az elektronikus zene alternatívabb verziói hangzanak el: itt adott első önálló nagy koncertet például Muzvio is akinek lemezéről ITT írtunk korábban.
És ha már elektronikus zene: a feszt egyik legnagyobb zárt helyszínét, a Hallt eddig mindig közepes méretű hazai és külföldi bandák töltötték meg: ez most egyfajta techno mennyország lett, csak a közönség sem igazán érti és érzi ezt. Szerintem, ha az idei kampuszról egy építő jellegű kritikát kell mondani akkor az az, hogy ennek a helyszínnek az ilyen irányú felhasználása elinflál egy egyébként remek koncerthelyszínt.
Remélem jövőre frankó lesz újra.
A Campus estéjének nagyobb részén jelen sorok szerzője Monster Pie Party rock DJ minőségében maga is szórakoztatta a nagyérdeműt, ez remek zárása volt a napnak, szombaton repeat…

 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás