A képregények világában a két örök, nagy rivális a Marvel és a DC Comics. A filmes adaptációk színterén is folytatódott ez a rivalizálás, de az napjainkig egyértelmű volt hogy az MCU – Marvel Cinematic Universe – abszolút a csúcson van ebben a kategóriában, míg a DC csak cammog a nagy ellenfél után. Utóbbinak ugyanis sokáig nem sikerült koherens egészet faragnia az egyébként remek képregényes alapanyagaiból. (sőt, még az egyes hősök önálló filmjei is félrementek néha).

A Dwayne „The Rock” Johnson nevével fémjelzett Black Adam azonban fordítani tudott ezen a tendencián-és ez a film legnagyobb érdeme.
Alapjáraton én – és sokan mások sem- vártak világmegváltást ettől az alkotástól. Megérzésem szerint mindenki arra számított, hogy Black Adam, a DC világának egyik legerősebb (anti)hőse kap egy önálló filmet, amely vagy illeszkedik az eddigi érába, vagy nem, az majdnem mindegy is… A DC rajongók (sajnos) ugyanis megszokhatták már, hogy az ő kedvenceik valahogy mindig illogikus és inkoherens, rebootokkal és újratértelmezésekkel teli kusza filmes/sorozatos univerzumépítés részei…
A Black Adam azonban – a mellett hogy egy „sima” szuperhős genesis film- nagyon szépen építkezett az eddigi alapanyagból, vagy legalábbis annak a használható részéből.
A filmben hangsúlyos mellékszereplőként megjelenik az Öngyilkos Osztag könyörtelen anyafigurája, Amanda Waller, és a főhős mellett még számos új, a képregény rajongók számára kedves figura is megjelenítésre kerül, mint például Dr. Faith, vagy Sólyom. És a felsorolásnak itt még nincs vége, csak itt már rátérünk a SPOILERVESZÉLY nevű veszélyes ösvényre.
A fordulatok, dialektusok, az archetipizált fő-és mellékszereplők persze kiszámíthatóak, de tegye a szívére a kezét , aki valami nagyon eredeti forgatókönyvre számított …ugye, hogy nem…
Az audiovizuális élményre sem lehet panasz, de nyilván egy nagy költségvetésű blockbuster alkotás esetében gyakorlatilag már alap, hogy ez rendben van (ekkora gyártási költségnél az lenne a meglepő, ha nem).
A Black Adam összességében egy átlagos, könnyed kikapcsolódást ígérő film, amely hozzáadott értéket képvisel, ha az ember a szívén viseli a DC képregényes világ filmbéli felhasználását. Egy mozijegy árát mindenképp megéri, én egy 10/7, vagy akár 10/8 értékelést is adok erre, annak ellenére, hogy a sajtóvisszhang inkább negatív, mint pozitív a mozival kapcsolatban.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás