Ahogy írtuk korábban ITT, elstartolt a legnagyobb kulturális esemény a keleti végeken.

A Campus Fesztivál nulladik napját kihagytuk a Guns N Roses Puskás Stadion beli koncertje miatt, de az első napot már tisztességesen végig toltuk. Spoiler: ennek a vége egy NECC Party volt, ez nem egy Rics&Green kompatibilis dolog, de hál’ istennek kép sem készült róla. (az emlék viszont remek és örök).

De honnan kezdtük?

A Campus a hazai fesztiválok közül talán a legmagasabb fokú infrastruktúrával bír, ennek oka nyilvánvalóan az, hogy a Nagyerdei Víztorony és a Stadion köré épül az egész. Ennek köszönhetően más eseményekkel szemben (pl. EFOTT) az embernek egy olyan dögmeleg napon is, mint a tegnapi, van árnyékos hely, épület, fa ahol az ember megpihenhet, vagy megállhat beszélgetni régi ismerősökkel. Ez nagyon sokat hozzá tesz a fesztivál komfortérzetéhez. Mi is így érkeztünk meg, és egy kellemes networkingeléssel kezdük a napot.

Felfedeztük a helyszíneket, majd elkezdtük az estét, mégpedig a legendás debreceni zenekar,  újjáalakult Necropsia koncertjével. A csapat eddig zárt helyeken adott koncerteket, fesztiválfellépésként ez volt az első debütálásuk ezzel az új felállású reunionnal. Azt kell mondani, hogy nagyon profi volt a hang a hangszeresek tekintetében, az ének azonban sajnos nagyon elment valahová. Azért az élvezhetetlen kategóriát nem érte el, így az ott összegyűlő ősrajongóknak remek buli keveredett ebből.

Innen átértünk Dorogi koncertjére, ahol a legmeglepőbb, hogy az Intim Torna Illegal örökséget remekül ápolják, és erre a cinkosan popos rockra bármikor eltáncikálnak az emberek.

Innen pedig már a nagyszínpad felé vezetett az út, ahol a fesztivál első (de nem utolsó) nagy fellépője, a Grammy-díjas Robin Schultz. A klasszikus slágereket elektronikus zenei köntösbe ágyazó lemezlovász a produkciót egy remek színpadképpel, füsttel, lángcsóvákkal, konfettivel tette teljessé. Mostanában erre mindenki azt mondja, hogy Rammstein: nos annyira azért nem, de iszonyatosan profi volt  a produkció mind a külcsín, mind a belbecs tekintetében.

A Campus igen széles zenei palettán mozog, így lehetségessé vált az, hogy ezt a zenei élményt egy öregiskolás rap sztorival, az NKS koncertjével vezessük le.
Az est koncertes része a Road üzembiztos riffelős ugrálós éneklős hangversenyével fejeződött be.
A Willcox és JoerJumior is remek Radio 1-es megjelenései pedig igen sok embert vonzottak.

A Campus tovább dübörög, hamarosan érkezünk mi is az újabb napi beszámolóval.

 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás