Vegas Mafia: Ne várj! EP (2014)

Az egykori Mafia és Los Vegas romjain létrejött Vegas Mafia bemutatkozó EP-je nem váratott magára túl sokat. Fél évvel a megalakulás után már hallgathatjuk is a debütáló kislemezt. Akinek esetleg a fenti két zenekarnév nem mondana semmit, akkor itt gyorsan eltudnám a kötelezőt: a Mafia egy Sidihez köthető projekt volt, így talán beugrik pár arcnak, a Los Vegas pedig a Kowalsky meg a Vega hangszereseiből és a Mafia másik gitárosából, DonLevito-ból álló banda volt. A kapcsolódási pont ezúttal is Levi, a zene pedig…

13 perc kőkemény metál & rollt kapunk a négy daltól, amolyan euro-amerikai módra. Tipikusan olyan muzsika ez, ami a tengeren túlról ered, mégis van egy jellegzetesen európai íze. Mielőtt bárki rosszra gondolna: nem negatívumként jegyeztem ezt meg, hanem éppen ellenkezőleg. A borító ötletes, bár nekem egy picit elüt a muzsikától, viszont a harapós, horzsolós sound erőteljesen kárpótol ezért. Ahogy bedörren a nyitó darab, már egyértelmű: a hangzásra nem lehet panasz! 🙂

A címadó hallható elsőként a négy dal közül, és elégedetten állapítottam meg, hogy Stula baromi nagyot énekel, akárcsak a Crazy Granatban (és manapság már a Mobilmániában is). A szövege kicsit idegen volt tőlem elsőre, de pár hallgatás után már teljesen megbarátkoztam vele. Némi BLS-ízt érzek ebben a dalban, de nem plágium szinten, hanem amolyan egészséges párhuzamként. Jó kezdés.
A második, Körhinta címre hallgató dal egyértelműen az EP legjobbja. Elsőre működő szövegel, baromi erős refrénnel, az énektéma is azonnal libabőr. Odabaszós, tökös és laza!
A Nőkemény egy elég érdekes megközelítése a tipikusan pénzre menő párkapcsolatoknak, amolyan rocker-felfogásban, erős odamondogatással. Velős darab, ám Ő is csak második-harmadik hallgatásra ütött be igazán.
A záró Tenyered az ég felé egy picit kakukktojás nálam. Baromi erős a szövege és a verze részek énektémái, zeneileg is nagyon üt, de a refrénnel és aláfestésével képtelen vagyok megbarátkozni. Lehet csak bennem van a hiba, de ez a dal ettől sajnos nekem kicsit kilóg az összképből. Ám ha ezt az apróságot nem vesszük figyelembe, akkor négy remek dalt kapunk a csapattól.

Összegezve: a Vegas Mafia nem találta fel újra a torzítót, és a Ne várj! EP sem lett az új Back In Black, vagy Black Album, de ha valaki minőségi magyar muzsikát akar, és harapja a fémesebb, de mindenképpen partyzós muzsikát, akkor akár új kedvencet is avathat! (Egy tipp a végére: a nagylemezre kerülhetne pár vidámabb hangulatú, bulizós track is!)

10/8

Hallgatás, letöltés:
https://soundcloud.com/vegasmafia/ne-varj?in=vegasmafia/sets/vegas-mafia-ne-v-rj-ep

Rajongás, infók:
https://www.facebook.com/vegasmafia?fref=ts

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás