Vadak között – Megjelent a Huntsville Holiday új EP-je (interjú)

Zajlik az élet a Huntsville Holiday háza táján. A nyíregyházi srácok a tavaly év elején kiadott bemutatkozó EP után rögtön hozzáláttak a folytatáshoz, az intenzív munka gyümölcse pedig meg is jelent idén április 5-én, Vadak között címmel. S bár az eredeti frontember, ZéBé az elmúlt év végén távozott a zenekarból – utódját a hazai underground mezőnyben szintén nem ismeretlen Bekker János személyében találták meg a srácok –, az aktuális anyagon még az ő hangját, dallamait, szövegeit hallhatjuk. A kissé kacifántos helyzet kapcsán felmerülő számos kérdésre Gaál Tibor gitáros adta meg a válaszokat.

Első hallgatásra az új EP a tavalyi bemutatkozó anyag egyenes folytatása, persze az elvárt fejlődés meglétével. Csináltatok bármit is másképpen a dalszerzéskor vagy a stúdióban, vagy ugyanúgy zajlott most is minden folyamat?
Gaál Tibor: Habár már az első lemeznél is mindenki beletette a magáét a dalokba, a „Vadak között” sokkal inkább csapatmunka volt. Több olyan dal is van a lemezen, amit gyakorlatilag a próbateremben, közösen raktunk össze. A stúdiózás viszont hasonlóképpen zajlott mint legutóbb. Mivel a tavalyi EP-vel maximálisan elégedettek voltunk, így egy percig nem volt kérdés, hogy az új anyaggal is Pál Misihez megyünk az MSK Sound Stúdióba. Nem is kellett csalódnunk, ezúttal is kiváló munkát végzett!

Bár már új énekes van a fronton, a Vadak között EP még Zével készült. Miért döntöttetek úgy, hogy a változás ellenére is kiadjátok ezt az anyagot?
G.T.: Nagyon sok munkánk van ebben a lemezben. Úgy éreztük , hogy már így is rengeteg időnk és energiánk ment el rá és nem akartuk, hogy részben feleslegessé váljon. Ahelyett, hogy még hosszú hónapokat ültünk volna rajta, inkább kiadtuk. Egyúttal le is zártunk vele egy korszakot, így a kreatív energiákat teljes mértékben az új dalokra tudjuk fordítani.

Bekker János énekessel készülnek már dalok? Mennyiben más az ő karaktere? Ez befolyásolja a zeneszerzést?
G.T.: Már javában készülnek az új dalok, hála Istennek bővelkedünk az ötletekben. Nyilván ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma énekes sem. Vannak természetesen közös pontok, de alapvetően teljesen más karakter a két énekes, erről magatok is meggyőződhettek, ha meghallgatjátok Jani másik zenekarát, a Smoulder Heavent. Talán egy kicsit hosszabb idő távlatából jobban meg fogjuk tudni ítélni, hogy változott-e a zeneszerzés. A cél ugyanaz, ami eddig: a tőlünk telhető legjobb dalokat kiadni a kezeink közül.

Tervben van esetleg új anyag felvétele, amin már ő hallható?
G.T.: Természetesen! Az idén mindenképpen szeretnénk megmutatni, milyen a Huntsville Holiday 2024-ben, az új felállásban.

Mennyire aktív most a csapat? Várhatóak koncertek az új felállásban?
G.T.:
A
mi a koncerteket illeti, most egy kissé csendes időszak van. Dolgozunk az új dalokon, és a meglévő dalokon a próbaterem mélyén. Ez a tavasz nem a koncertekről fog szólni, viszont erősebben térünk majd vissza mint valaha, erről mindenkit biztosíthatunk. 😉

Mik a tervek a közeljövőre nézve?
G.T.: Mindenképp szeretnénk új dalokkal, illetve klippel előállni, továbbá az év második felében minél több helyen megmutatni magunkat.

Huntsville Holiday Facebook

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás