Töményen: Csakis Furyo style!!! – Rise Of The Northstar interjú (2016.07.13.)

Nagyban dübörög a Rise Of The Northstar Samurai Spirit Tour elnevezésű koncertköre, aminek keretein belül az európai fesztiválokon is bemutatják a 2014 végén megjelent Welcame című debütáló lemezüket. A turné menetrendje elég sűrű, mégis sikerült találnunk egy nyugodt pillanatot, amikor Faboulus Fab-et sikerült kifaggassam egy villáminterjú keretein belül a múltról, jelenről, és hogy várják-e már a jövő heti esztergomi fellépést a Sportalhow-n? (Óriási köszönet Stone-nak a segítségért!)

– Lassan két éves az első nagylemezetek, a Welcame. Utólag milyennek érzitek? Beváltotta a hozzá fűzött reményeket?
– Nagyon boldog vagyok amiatt a lemez miatt. A Welcame-ot nagyon jól fogadta a média, a szakma, a tömegek koncertről koncertre nagyobbak lettek, és úgy tűnik, hogy a zenénk egyre inkább nagy teret hódít. Zeneileg az album határozottan találkozott az elképzeléseinkkel, és úgy gondolom, az album előtt még fényes jövő még majd akkor is, ha már az újabb lemezeinket adjuk ki.
– Dolgoztok már az anyag folytatásán? Az is a Nuclear Blast égisze alatt jön ki?

Folyamatos mozgásban vagyunk, és a Welcame éra még közel sem ért véget, a mai napig promótáljuk a lemezt, folyik a lemezbemutató turné, koncertezünk állandóan. Mindeközben valóban elkezdtünk dolgozni az új lemezen, igen, és meg vagyunk elégedve a Nuclear Blast munkájával. Ami biztos, az az, hogy a Repression Records égisze alatt jelenik meg a folytatás is.

– Elégedettek vagytok a kiadóval? Hogy kerültetek oda, első lemezes bandaként? Korábban ugyebár csak két EP-tek jelent meg.
Igen, csak két saját kiadású EP-nk jelent meg a Welcame előtt. Markus Steiger látott minket élőben a Summer Breeze fesztiválon, és tetszett neki annyira a produkciónk, hogy tett egy ajánlatot, és megkaptuk a bizalmat. Az énekesünk megalkotta a Repression Records nevű labelt hogy kiadhassuk az albumot és teljesen szabad kézzel dolgozhassunk, mert ez számunkra nagyon fontos volt, így végül megszülethetett az egyezség Velük a további együttműködésre. A Nuclear Blast pedig tisztességesen belevetette magát a promócióba, megkapta a lemez a megfelelő publicitást, szóval így az a része is tökéletesen működött. (nevet)
– Viszonylag hamar nagy népszerűségre tettek szert Japánban. Ez szerintetek milyen hatással volt az európai ismertségetekre?

– Az Európában is egyre növekvő népszerűségünk csak megerősítette a japán kapcsolatainkat, és úgy gondolom az európai rajongóknak is bizonyságot tettünk: a Rise Of The North Star nem kamuzik: a japán kultúra a DNS-ünkben van! A Furyo stílus szintén! Leginkább a Demonstrating My Sayia Style videó megjelenése után éreztük ezt, melyet az első japán turnénk alatt rögzítettünk: ez egy igazi zarándoklat volt számunkra, egy megvalósult álom.
– Hogyan lehet meghatározni szerintetek a Rise Of The Northstar zenei és szövegvilágát? Honnan ez a manga-őrület?
– A 90-es évek groove metálja találkozik a shonen manga vad stílusával. Egy óriási crossover stílus úgy zeneileg, mint vizuálisan. Mindannyian úgy nőttünk fel, hogy mangákat olvastunk, anime-eket néztünk, és az extrém zene is az életünk része volt már akkor is. Mint minden gyermek, mi is az amerikai rajzfilmeket néztük, ám az igazi varázslat akkor kezdődött, amikor a Dragon Ball, a Hokuto No Ken vagy az Akira megjelent a TV képernyőkön. Onnantól nem volt visszaút.
– Javában zajlik a nyári turnétok, ami ezúttal javarészt az európai fesztiválokra koncentrál. Nagy különbség van az európai és japán közönség, bulik között?
– Mindkét közönség őrülten zseniális, és minden alkalommal mindkét kontinensen tiszta szívből üdvözölnek minket, amiért nagyon hálásak vagyunk. Bár igaz, ami igaz: Japánban olyan a közeg, amilyennel sehol máshol nem találkozunk, még más ázsiai országokban sem, ezért imádjuk azt az országot ennyire.
– Vannak bandák, akikkel baráti viszonyt ápoltok és esetleg még hatásként is említenétek?
– Lehetőségünk adódott a Madball-al turnézni, és nagyon jól kijöttünk egymással. Ők legendák, és a zenénk is elég közel áll egymáshoz, sokat merítettünk a zenéjükből és emberileg is óriási hatással voltak ránk. Nagyszerű volt hallgatni a történeteiket a késői nyolcvanas, korai kilencvenes évekből, amit mi értelem szerűen nem tapasztalhattunk meg.  Ők egy másik generáció, és nagyon jó élmény volt együtt turnézni, csakúgy mint a Suicide Silence-el. Ők még a Vithia-t is meghívták kétszer, hogy énekeljen a Hatebreed Last Breath című dalának feldolgozásában, amiből még klip is készült. Ez egyenesen hihetetlen volt! Jó emlékek. Olyan emlékek, amikért nem lehetünk eléggé hálásak!
– Ha jól tudom, sosem jártatok még nálunk, Magyarországon. Mit hallottatok az országról és a zenei életről? Várjátok már a Sportalshow-t?
– Igen, abszolút jól tudod: Ez az első alkalom, hogy Magyarországra látogatunk, és nagyon izgatottak vagyunk, nagyon várjuk már! (Közben Csiga kolléga a RockStation-ből felhívta a figyelmem, hogy Fab rosszul emlékszik, ugyanis jártak már nálunk. Itt a flyer! – Ric$) Nem igazán ismerjük a helyi zenei életet, de azt hallottuk, hogy nagyon lelkes és őrült a magyar közönség. Csak a Sziget fesztiválról hallottunk, ami elég őrült bulinak tűnik. Talán legközelebb ott is játszhatunk, vagy akár egy újabb Sportalshow fesztiválon. (nevet)
– Üzentek valamit a magyar rajongóknak?
– Maradj mindig autentikus, és légy mindig hű magadhoz, ahogy a Rise Of The Northstar is! Töményen: Csakis Furyo style!!! (nevet)

Sportalshow esemény:
https://www.facebook.com/events/176854622688869/

Sportalshow/Sportalsó infó:
https://www.facebook.com/Sportalso/
https://sportalso.hu/
info@sportalso.hu / szervezes@sportalso.hu

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás