Tailgatin Day – Redneck ROadkill dalpremier és interjú! (2018. 03. 20.)

Megérkezett a Redneck Roadkill legújabb dala, a Tailgatin Day és a megtiszteletés ért minket, hogy itt lehet a dalpremier! Mivel a komplett szerkesztőség nagyon szereti a csapatot és ez a dal több szempontból is különleges, azonnal izgatottak lettünk és igent mondtunk a lehetőségre. Kicsit kifaggattuk a dalról, a különleges vendégekről és az aktualitásokról Vik Flames-t, a zenekar egyik gitárosát!

– Mikor legutóbb beszélgettünk, éppen csak nekiálltatok az új Redneck Roadkill lemeznek, most meg itt is egy új dal, ami kicsit más, mint azt vártam volna. Hogy jutott eszetekbe egy rockabilly nótát is írni?
– A zenekar háromötöde rockabilly-t játszott régebben. Most, hogy már country zenét játszunk, még mindig előfordul rockabilly a repertoárunkban, mégiscsak valahol a countryhoz gyökereztethető műfaj. Egyébként is a country-nak azt a vonalát visszük, amibe simán belefér a southern rock, a hillbilly és a rockabilly-n keresztül sok műfaj. Szóval számomra nem új dolog rockabilly dalt írni, de tény, nem a fő irányunk, viszont annál változatosabb az általunk képviselt zenei kavalkád. (nevet)
– Ugyan a dalban erősen ott van a country is, a két közreműködő, Chilli és Ed Philips neve garancia arra, hogy meglegyen az ötvenes évek hangulata. Hogy kerültek Ők a képbe?
– Leginkább témájában jelenik meg a country a dalban, mivel a tailgatin kifejezést arra használják, amikor kivonulnak az emberek egy tóhoz, vagy a mezőre, vagy akár egy Nascar verseny parkolójába és a pickup kocsik hátsó, platóajtaját (tailgate) lenyitva, ücsörögnek, grilleznek és söröznek. Ez leginkább a déli államokban közkedvelt formája a pikniknek. Amikor megírtam a dalt, eszembe jutott, hogy mi lenne, ha valakit meginvitálnánk színesíteni a zenét. Nem is volt kérdés, hogy barátom, Ed Philips lenne a megfelelő erre a posztra, mivel nagyon magas szinten képviseli az Elvis által prezentált nagy zenei bumm-ot, a rockabilly műfajt. Az Ő jelenlegi Elvis műsora szerintem a legjobbak között van ma Európában. Nagyon örült a megkeresésnek és természetesen azonnal vállalta a közreműködést. Ezután az jutott eszembe, hogy mi lenne ha dobnánk még egy lapáttal a dalra, hogy tényleg olyan featuring legyen, amit nem sokan csinálnak a műfajban és tartson velünk még egy énekes. Ezt már kicsit nehezebben sikerült megoldani, mert bár több magyar előadó is elsőre rábólintott a dologra, mégsem jutottunk el a felvételig. Ekkor Ed Philips feldobta, hogy mi lenne ha megkérdeznénk az osztrák Chilli nevű rockabilly énekesnőt (Chilli and The Barracudas). Nem fűztem nagy reményt hozzá, mivel anno Ő egyfajta etalon volt nekünk, az európai színtéren pedig az egyik legismertebb énekesnő a műfajban. De aki nem próbálkozik, nem is nyer alapon, írtunk neki Ed Philips-el és Chilli azonnal vállalta a dal feléneklését. Szóval ez kisebb csoda számomra, hogy a 10 évvel ezelőtt bálványozott előadó, most a mi dalunkban énekel! (nevet) Így jött össze a Redneck Roadkill feat. Chilli feat. Ed Philips produkció, amely a Tailgatin Day címet kapta.
– Terveztek esetleg klipet is ehhez a dalhoz?

Klipet egyelőre nem terveztünk a dalhoz, mivel minden szabadidőnkben a második lemez dalait csiszolgatjuk. Másfelől a dal egyfajta kis hétköznapi lázadásról szól, miszerint elegünk van egész héten az irodában, vagy a gyárban (vagy ki hol…) melózni, inkább húzzunk le a tópartra és toljunk egy fent említett tailgating-et. Szerintem a főnökeink nem vállalták volna a klipben szereplést, ahogy fellázad ellenük a melós brigád! (nagy nevetés)
– Mennyire vagytok készen a második lemezetekkel? Mikorra várhatjuk? Mit árulnál el róla előzetesen?

Hamarosan a felvételek végére érünk, de utána jön még a keverés, a mastering, aztán a kiadói átfutás. Nem merek időpontot ígérni, mivel tavaly ilyenkorra terveztük a megjelenést és még mindig nincs készen. Viszont érdemes várni rá, mivel egy nagyon komplex albumot csinálunk, ami körbejárja a country zene tágabb műfajait: kamionos-country, hillbilly, southern-rock, mocsár feelingű country-blues, rockabilly és még sorolhatnám milyen műfajok kapnak helyet az új albumon. Két dal már egy ideje megtekinthető a youtube-on rajzfilm-klip formájában: a Hillbilly Dirt Road, ami egy igazi autentikus, energikus, odavágós nóta és a Fill The Jar, amely egy melankólikusabb hangvételű, fülbemászó dal.


És bónusznak ideteszem a régi slágert, mint nagy kedvencem! – Ric$ 🙂

Info, kapcsolat:
www.redneckroadkill.eu
Facebook, ahol követhetitek Őket:
www.facebook.com/redneckroadkill

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás