Sub Bass Monster koncert – Roxxy Music Café

Szabi olyan elõadó, akinek a számai már azóta itt-ott a fejemben motoszkálna, amióta elkezdtem ténylegesen zenét hallgatni. Ha még õszintébb szeretnék lenni, õ volt a legelsõ elõadó, akit ténylegesen hallgattam (ezt úgy kéne érteni, hogy addig nem figyeltem semmilyen elõadóra, akit rádióban vagy egyéb helyen hallottam). Tehát ez a sztori sem ma kezdõdik, hiszen a ’99-es „Félre az útból” címû albumot még kazettán hallgattuk.

Soha nem voltam még SBM koncerten, így jó 11 év után úgy gondoltam, ideje pótolni a mulasztást és megtekinteni, mit mûvel Szabi bácsi élõben.

Este 7 órára érkeztünk a Roxxy-hoz, eredeti hiedelmeink alapján (amelyek tévesnek bizonyultak) a koncert 8 órakor kezdõdött volna. Volna. Mondhatni alig minimális csalódottsággal vettük tudomásul, hogy az internetes hirdetmény elírás, a koncert valójában csak 10 órakor kezdõdik. Nem probléma, elsörözgetünk, megvárjuk. Volt ott minden, ami egy ilyen helyre illik, billiárd, cigi, sör, csocsó… Csak épp a koncert nem akart igazán elkezdõdni.

Olyan fél 11 tájban DJ50 kezdte koptatni a fekete lemezt a színpadon, majd egy jó fél órával késõbb csatlakozott hozzá Furakor is. Az õ munkásságát én annyira nem szeretem, így ezt a koncertet nem is látogattuk, csak kintrõl hallgattuk (már amennyit muszáj volt belõle). Szabi éjfél körül jött rá, hogy neki egyébként ma koncertezni kéne, ott is termett a színpadon, és tartott nekünk torok-, láb- és kartorna gyakorlatokat.

A koncert remek volt, nem volt problémás a hangosítás, Szabi tudta, hogy mennyire kell erõsen énekelnie a mikrofonba, hogy az frankó legyen, lejött a küzdõtérre, spanolt a néppel, belevitt minket a játékba úgy, ahogy azt kell. Egy érdekes eleme volt azonban a koncertjének, amin elõször meglepõdtem, de utána kiderült, hogy nem szorította visszább a minõséget. A zenét, amelyre a szövegeket lökte, telefonon hozta… Fogta a 3,5mm-es jack dugót és ráküldte a telefonra.

Az egyetlen dolog, amit felróhatnék SBM barátunknak, hogy rövid volt a móka. Talán 40 perc lehetett az egész (plusz a visszatapsolás utáni két szám). Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, kiadtuk a gõzt és megelégedve mentünk haza miután véget ért az éjszaka.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás