(Minority Report)
(2002)
(Rendezte: Steven Spielberg)
(Fõbb szereplõk: Tom Cruise, Colin Farrel)

Phillip K. Dick. Nehéz ügy. Az Õ mûveit úgy filmre vinni, hogy az jól süljön el, az lehetetlen, gondoltam. De aztán jött ez a Steven, és meggyõzött az ellenkezõjérõl.

Azaz meg voltam én gyõzve már elõtte is, hiszen Ridley Scott már bizonyított a Szárnyas fejvadásszal, de az már régen volt. Sokáig nem néztem meg a Különvéleményt, mert ugyebár Dick mûveihez hangulat kell, és az nem mindig van… 🙂

Most viszont volt. És már sajnálom, hogy eddig halogattam. Még a Tom Cruise iránt érzett ellenszenvemet is képes voltam félretenni erre a kicsit több mint két órára.

Tartalom: Hát, nagyjából annyi, hogy a nem túl távoli jövõben létrehoznak egy különleges hivatalt, a Precrimeket, ahol három ember, bizonyos precogok elõre látják a gyilkosságokat, és ez által még az elkövetés elõtt el lehet kapni a „tetteseket”. A hivatal legjobb nyomozója, John Anderton (Cruise) egy nap váratlan vendéget kap, aki a belsõ ügyosztály embere (Farrel), és a precrime mûködését vizsgálja. Ám egy nap a precogok egy olyan gyilkosságot látnak meg, melyben Anderton az elkövetõ…

A képi világ nagyszerûen jeleníti meg a Dick által a könyvben felvázolt jövõképet, sõt még a könyvben található apró poénok közül is bekerült néhány a filmbe.

A rendezés a Spielbergtõl megszokott minõséget hozza, és ezúttal Cruise sem ripacskodik a vásznon. Farrel jó, mint mindig, ám néhány mellékszereplõ nem feltétlenül telitalálat, de ez legyen a legnagyobb baj! Ez egy pazar film, amit minden sci-fi rajongónak ajánlok!

10/8,5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás