Ismeretlen Férfi (Unknown – 2011)

Rendezte: Jaume Collet-Serra
Fõszereplõ(k): Liam Neeson, Diane Kruger, Bruno Ganz, January Jones, Aidan Quinn
Történet: Egy professzor Berlinbe utazik, hogy elõadást tartson egy konferencián. Mikor azonban vissza kell rohannia a reptérre az aktatáskájáért autóbaleset éri. Mikor magához tér, szinte semmire sem emlékszik. A felesége azt állítja, hogy nem Õ, hanem egy teljesen másik ember a férje. Az igazság felderítése azonban nem várt fordulatokkal jár…

Az Elrabolva és a Szupercsapat után Liam Neeson ismét egy tökös akciómozit forgatott, amely ismét a tökéletes határán mozog. Sok összetevõ adott itt a perfekthez, a végeredmény azonban sajnos mégsem az.

A rendezés kiváló, de Collet-Serra nem elõször bizonyítja már tehetségét. (Viasztestek -remake, az Árvaház) A színészek mind jól domborítanak. Neeson-nek nagyon jól állnak az ilyesfajta szerepek, ez kétségtelen. A mellékszereplõk is hozzák a figurákat. Bruno Ganz-t rendesen jó látni, amint nem Hitlerként ripacskodik, hanem megmutathatja, mennyire jó színész is Õ.

A történet remekül fel van építve. Kapunk néhány csavart, amit nem várunk, és meglepõnek is hatnak. Ám a végkifejlett nekem nagy csalódást okozott. Kár volt ezt a vonalat belevinni. Nem szeretnék párhuzamokat említeni, hiszen aki még nem látta a filmet az említett párhuzamok után kitalálná, mi a vége. Úgy pedig lehet, meg sem tekintené. Pedig kár lenne érte!

A magyar dvd-kiadás középszerû. A kép szép, a szinkron remekül sikerült, és jól is szól. Megdolgoztatja a hangfalakat rendesen. Ám az egyetlen extra egy werkfilmecske, aminél azért 2011-ben többet várnék. Ettõl eltekintve egy jobb árfekvésben, mondjuk 990-1490-ért kötelezõ vétel!

 

10/8,5 Jobb lett volna, ha végkifejlet is jobb! 😉

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás