Hollywood Rose-interjú

Hazánk egyik vezetõ tribute-csapata a Hollywood Rose, akik, nem nehéz kitalálni szerintem, a Guns ’N Roses dlainak hiteles elõadását vitelezik ki a színpadon. Aztán két éve napvilágot látott elsõ, saját dalokat tartalmazó lemezük. A csapat körüli aktualitásokról faggattam a zenekar dobosát, Sznák „Zaba” Zoltánt, az internet segítségével!

Köszönöm, hogy szakítasz ránk idõt!

Nagyon szívesen.

Bemelegítésként engedj meg egy elcsépelt kérdést! Miért éppen Guns tribute?

Miért éppen a Guns? Részemrõl mert 1 igazi szerelem ,volt ,van,és lesz.  Amikor megalakult a Hr még nem nagyon tudták itthon az emberek,hogy mi az a Tribute. Egyszerûen nem voltak tribute bandák.És még mi sem tudtuk,hogy azok leszünk. Csak Gunst akartunk játszani.:) A Kiss Forever band már létezett ugyan. De még õk sem voltak köz tudatban még annyira mint most.
Imádtuk játszani a Gunst. Imádjuk most is. És hát ezekre a dalokra számtalan emlék rakódott az évek során.Fõleg a tini korból.Az ártatlan poszter gyûjtõs korszakból. És hát persze a Hr 8 éve alatt is. Ami már kevésbé ártatlan.:)

Mikor 8 évvel ezelõtt elkezdtétek a bandát, gondoltátok volna, hogy eddig fogjátok csinálni?

Hmm. Õszintén? Nem. De ez nem is rajtunk múlik most sem. Csak is kizárólag a közönség szeretetén. Persze irgalmatlan összetartás van bandán belül.És természetesen nem mûködne ha nem lennénk barátok. De a mozgató rugó az az,hogy érdemes csinálni.

Tavaly megjelent egy dvd-tek, Addig jó címmel, és idén egy könyv is készült rólatok. Honnan jött az ötlet ezekhez a kiadványokhoz?

 Ez is kicsit mesébe illõ story.:) Ez sem kizárólag rajtunk múlt.:) DVD,és KÖNYV. Ez két barátság termése volt. A DVD Fürge Anett barátunk állhatatos munkájának a gyümölcse. Aki 8 hónapra beköltözött a Buszba mellénk. Mint nõ ez nem kis teljesítmény.:) Ennek a 8 hónapnak a termése az ADDIG JÓ DVD. A Könyv Szántai Zsolt barátunk 5 lete volt. Aki már ebben a mûfajban rengeteg könyvet publikált. Õ is egyszerûen ott ragadt az egyik bulin.Sokat beszélgettünk megkedveltük egymást. Majd egyszer lejött a próba terembe egy csomó piával. Lerakott egy diktafont. És azt mondta. Csináljunk 1 könyvet!! Meséljetek. És mi szokásunkhoz híven dumáltunk. így született a könyv.

A rajongók gondolom örülnek a kényeztetésnek, az ilyen kiadványoknak. Mennyire vagy elégedett ezekkel?

Elégedett vagyok. Jó ,hogy volt 2 olyan ember aki tálcán szolgáltatta ezt a lehetõséget. Talán pont ezért nem kreált és mesterkélt sem a DVD, sem a KÖNYV. Spontán volt,és igaz.

Miért döntöttetek saját dalok írása mellett?

Mindenkinek volt már saját bandája a HR elõtt. Jessenek a JESSE JAMES ÉS BANDÁJA, Vilkónak a REACTOR, Cocinak Bonyhádi csapatok. Lukinak a C.A.F.B ,És nekem a SUCKERPUNCH. Amiben Luki Is beszállt a késõbb. Tehát volt tapasztalat.  kb 2005 óta próbálkoztunk próba teremben Írogattunk dalokat. Akkor már játszottunk a gondolattal,hogy mi lenne ha. Szépen lassan haladtunk. Majd jött a MINIMAL DESIGN. Ez totál csapat munka volt. A szövegeket , a zenét mindent együtt csináltunk.Pl a borítót a Jesse rajzolta .:)Nagyon jól sikerült. Próbálkoztunk más szöveg íróval. Mert  nem  volt önbizalmunk a szövegek terén. A saját bandáinkban ezt a szerepet mások töltötték be. De nem találtunk megfelelõ embert. Így belevágtunk mi. Majd jött a HAMMER és innen már történelem.:)

 

 

Két évvel a Minimal Design után hogy vélekedsz arról az albumról?

Pont úton voltunk . Jöttünk vagy mentünk azt már nem tudom. De valaki berakta a MINIMALT a buszban. És fülig ért a szánk. Azt hiszem ez mindent elmond. Semmit nem csinálnék másképpen mint akkor.

Van publikus szám, mennyit adtatok el belõle?

Pontos számot nem tudok. De még mindig a HAMMER adja ki a lemezeinket.:)))

Miben látod a Piknik a Holdon és Minimal Design között a legfõbb különbséget?

Imádom mind két lemezt. A különbség az elkészítésben volt leginkább. Még a Minimal egy viszonylag ráérõs tempóban készült . Addig a Piknik konkrétan 1 hónap alatt állt talpra. Úgy ,hogy kb 1 és fél szám volt meg a 10 bõl.

 Hangzásban is mindenképpen. A Piknik egy modernebb hangzású lemez. Amit Dandó Zotya készitett el. Aki ismeri tudja,ritkán csinál rock lemezt. Nagyon örült,hogy megkértük keverje meg a lemezt. Állat lett a végeredmény!!:))

 

 

Változtatnál valamit a korongokon így utólag?

Igen. Nagy kár volt annyit inni az bóritó fotózáson.:)))))

 

 

 

Néhány nap múlva lesz a 8. szülinapi koncertetek a Club 202-ben.  Mire számíthat, aki ellátogat a koncertre?

Túl sok mindent nem szeretnék elárulni. Aki volt már HR szülinapon az tudja,hogy  ez mindig különleges esemény. Erre mi is mindig nagyon készülünk.Pláne,hogy 8. szülinap mellet még a dupla illusion album 20. évfordulóját is megüljük. . Lesz extra látvány,vendégek. Hatalmas Guns slágerek. Ajándékok. Plusz elõször itt lehet majd megvenni a PIKNIK A HOLDON cimû lemezünk komplett borító füzetét. Sok sok extrával. Akinek meg még nincs meg lemezestõl szintén. A többit nem mondom.:) Ott kell lenni…

Honnan jött az ötlet, hogy akusztikus bulikat is nyomjatok?

Az akusztikus 5 let a bandában uralkodó teljes szerzõi szabadság,és hangulat szülötte.Meg egyéb dolgoké.:) De azt inkább nem részletezném.:)Ezeken a bulikon egyre többen vannak,és hatalmas bulik szoktak lenni.Guns sámok latinba átírva,jazzbe,vagy éppen klaszikus rock n roll-ba, vagy akár néha mulatósba.

Melyiket szereted jobban? Hangos, vagy akusztikus? 🙂

Nekem személy szerint az akusztikus a kedvencem.

Van két formakérdésünk, amire nem kötelezõ válaszolni!

Az elsõ: Nem érdekel, kire, de te eljársz szavazni?

Nem. Nem érdekel a politika. Szerintem nem is fog. Nem pazarlom rá az idõt. Inkább megpróbálok élni,és nevetni.

A második: Te/Ti meg tudtok élni a zenélésbõl? Mit csináltok, amikor nem zenéltek?

Nem, nem tudunk. Dolgozunk! 😀

Tervek a közeljövõre?

Tervek? Nem tudom. Nem szoktunk tervezni túl elõre.

Talán úgy jobb lesz az élet, ha a hullám lovas elvet  követjük: amikor a hullámok jelölik ki az utat, és nem az én terveim, hogy hová akarok megérkezni. Jobb úgy megtalálni az utat, hogy menet közben vesszük észre a köveket.

Üzensz valamit az Olvasóinknak?

Talán annyit,hogy sokat mosolyogni emberek. Na meg persze 2011.10.22 Club 202. És járjatok HOLLYWOOD ROSE koncertre!!!!

Köszönöm az interjút!

Én köszönöm Ricsi! Minden jót.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás