Hangtapasz: Tapasztalj! (2010)

A Rockinform Rock 2009 válogatásán találkoztam elsõnek a csapattal, és az a dal meggyõzött arról, hogy érdemes lesz odafigyelni erre a névre.
Sok helyen nem kezelik a triót a helyén. x. vonalas Tankcsapda klónt látnak bennük, pedig az igazság azért kicsit más. Tény, hogy a 'tapasz is debreceni. Ahogy az is igaz, hogy vannak hasonlóságok. Ám én mégis inkább azt mondanám, szarjuk le a klisék közé szorítást, meg az egyéb fasz érvek keresését, és hallgassuk meg a lemezt!

Amit kapunk, az teljesen rendben van. Sõt, szerintem nagyon is. Debütnek állat. Sok zenekar megirigyelhetné.
A hangzás elég bivaly, SzegPisti érdeme. Tõle mondjuk még rosszat nem hallottam. Karcos, rockos, laza. A dobhangzás külön kiemelendõ, ugyanis mostanság ritkán hat ennyire élõként a dob a stúdiólemezeken. De a többi hangszer is oké, ahogy az arányok is.
Leposa Attila hangja is elég fasza. Van még mit csiszolni rajta, mégis beleragad a fülekbe. A borítón látható a „Figyelem! Tartalmas szövegek!” felirat. Elsõre kicsit nagyképûnek hatott, ám mikor a dalokat hallgattam, rájöttem: Bakker! Télleg! 😀
(Hasonló szöveg volt a Kerozin Rémálom visszatér lemezének borítóján is!) Csak azt sajnálom, hogy még így, hogy a lemez a Rockinform mellékleteként jelent meg, és azóta eltelt egy év, sem sokan ismerik a csapatot. Pedig megérdemelnének egy nagy közönséget, és egy saját turnét. Na meg persze a hírnevet is. Sok van bennük. Szerintem még ennél az albumnál is több! Én várom a folytatást!
Mert:
„Legyen ez a Hang Tapasz a fülünkre!” 

Csúcspont(ok): Újra, Minden van valamiért, Néha Néha, Hangtapasz
Mélypont(ok): Az nincs! 😀

10/10

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás