Gábriel – A Pokol angyala

(Gabriel) 
(2007) 
Rendezte: Shane Abbes
Fõbb szereplõk: Andy Whitfield, Dwaine Stevenson, Samantha Noble

Ismeretlen film, ismeretlen rendezõ, ismeretlen színészek, nagy kiadó. Itt mire számítson az ember?

Történet: Sammael, a bukott angyal sötétségbe borította a menny és pokol közötti világot. Legyõzhetetlen, és fegyveresei rettegésben tartják az embereket. Aztán megérkezik a mennybõl az utolsó arkangyal, Gábriel, hogy megtalálja elõdjét Mikháel. Irtani kezdi Sammael embereit, és megpróbálja megváltani Jade-et, az elveszett angyal, de ellenfelének van egy titka, amellyel le tudja gyõzni Gábrielt. Vagy mégsem?

Hát igen. Nem a legeredetibb sztori, az biztos, hiszen az Angyalok háborúja már ellõtt egy hasonlót, arról nem is beszélve, hogy jóval impozánsabb volt a szereposztás. 
A rendezés egész jó, bár egyéniség nem sok van benne. Kapunk egy nagy adag Angyalok háborúja, 300, A Holló keveréket, meghintve egy leheletnyi Sin City-vel. Aki az említett filmeket szeretni, nagyot most sem tévedhet. Ellenben akinek nem tetszett, az messze kerülje ezt a filmet is. (A 300-al való párhuzamot arra értettem, hogy ahhoz hasonlóan ez a film is kábé két szobában játszódik összesen, a többi mind számítógép és stúdió, kevés a külsõ helyszín.) 
A színészek nagyjából rendben vannak, bár egyikük sem ezen alakítása után lesz Oscar-díjas, az tuti. Mondjuk nem is olyan film ez, melybe drámai alakításokat vártam. Összességében jó film, amibõl akkor lehetett volna kicsit többet kihozni, ha néhány tehetséges színészt kerestek volna, és kicsit több egyediséget visznek a képi világába. 
A magyar kiadás elég gyatra. Ritkán látni ilyet. A kép gyenge, ami egy 2007-es filmnél elég gáz, hang ugyan nem rossz, és a szinkron is tûrhetõ, de sztereó magyar hang? Ne már! Arról nem is beszélve, hogy az extrákra is ráfért volna a magyar felirat, pláne még néhány dolog. Ebben az árfekvésben (amikor én vettem 2190 volt, asszem) kicsit többet várnék, bár szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

10/8 a film, a kiadás 10/6

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás