Sokáig bajban voltam Essemmel, megvallom őszintén. Egy újságírónak elég cinkes leírni ilyet, de én megvallom Nektek, hogy akkor hallottam Róla először, amikor a Flört című számot készítette Busta Zsével. Aztán elkezdtem követni a munkásságát, mert tetszett a flowja, és a szövegei. Szépen lassan, kemény munkával beírta magát a köztudatba. Majd váltottunk pár levelet, aztán felhívott egy nap, hogy küldene egy lemezt, hallgassam meg, és ha gondolom, írjak róla. Mikor a korongot beraktam a lejátszóba, már tudtam is, hogy muszáj lesz megkritizálnom a lemezt! 🙂

A tavaly kijött első klip, A Nevem Essemm nagyon megfogott. A sima, egyszerű arculatvdeó, jó snittekkel, remek dallal. A korong pedig végig tartja ezt a színvonalat. Találunk rajta igazi west-coast party-nótákat, de ugyanakkor filozofálgatós, mélyenszántó témákat is. A feateknél érzek néha egy kis elütést, illetve oda nem illőséget, ám könnyen lehet, hogy csak én hallom így.

 

Szintpatikus az is, hogy büszkén vállalja Kapuvárt, több szövegben is előkerül a város. Illetve az is, hogy Neki sem lehetett egyszerű élete. Ezt támasztja alá számomra a Flex-el elkövetett Túl fekete is, ami talán a korong legjobb tétele!

A booklet is roppant igényes lett, és nagyon jól illik a zenéhez. Ám nem én lennék, ha nem fedeztem volna fel valamit, ami szúrja a szemem! 🙂 A korong festése nem passzol a tálcaborítóhoz… Legalábbis szerintem nem! 😀 Ez az élvezeti értékből ugyan nem von le semmit, csak ez rögtön feltűnt, amikor kibontottam a korongot!

A hangzás, és a keverés elsőrangú! Az alapok nekem nagyon adják. Sok kedvencem lett a lemezről. Jó sokat hallgattam, nem akartam elkapkodni az írást! 🙂 Még sok ilyen lemezt akarok hallani Tomitól! 🙂

Csúcspont(ok): 112, Csak pörög, Túl Fekete, A nevem Essemm, Csumi, Könnyű álmot hozzon, Spanod voltam

Mélypont(ok): Aha (Kibaszott jó lenne, mert iszonyat az alap, Essemm kurva jó benne, de a featek nekem lerontják az összképet! :/)

10/9,5 Vastagon! Jöhet a következő! 😉

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás