Elrabolva (Taken – 2008)

Rendezte: Pierre Morel
Fõszereplõ(k): Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Jenssen, Leland Orser
Történet: Az ex-terrorelhárító lányát elrabolják Párizsban. Mivel tudja, hogy nincs ideje a rendõrségre várni, ezért inkább maga indul el megkeresni a lányát. Õ meg nem olyan finomkodó típus, ha felhergelik. Márpedig most elég morcos…

A történetben igazából semmi különösebb extra nincs. Én is halogattam majd 3 évig a megtekintését, hiába dícsérte mindenki. A rendezõ úr közben elkövetett egy végzetesnek mondható hibát, Párizsból, szeretettel címmel. Pedig ott is Õ és Luc Besson voltak az agyak, mint itt. De valamiért ez mûködik, az nem. Sõt, ez nagyon mûködik.

Az elsõ fél óra fokozatosan fokozza az izgalmakat, nincs semmi kapkodás. Nem is értettem, miért akarta ezt mindenki kemény, durva akciófilmnek beállítani. Aztán beindul a cselekmény, és elnézést kellett kérjek a készítõktõl, hogy azt mertem feltételezni, hogy nem lesz ez kemény. Pedig az. Keményebb, mint a Terminator! 😉

Elõször kicsit furcsáltam Neesont ebben a szerepben, mert hiába játszott azóta több, akciónak is mondható moziban, ez azért mégis más. Itt kegyetlen, brutális, és nem szarozik. Pontosan ilyennek képzelem el azt a kiugrott ügynököt, akinek elrabolják a lányát.

A rendezés fasza. A film pergõs ritmusú, nincs idõ unatkozni, ráadásul számomra hihetõ is volt. Az alakítások mind kiemelkedõek. Pedig minden fontosabb szereplõt láttunk már valahol. (X-Men, Lost, Star Wars, Alien 4) Ennek ellenére simán el tudunk vonatkoztatni.

A magyar dvd kiadás kiadás egyszerre jó és gyenge is. Ugyanis kapunk egy remekül megszólaló, és kifejezeten jól sikerült szinkront, meg egy fapados dvd-t… Kár érte. Az egyetlen werkfilm elég soványka, fõleg felirat nélkül… Ennek ellenére kötelezõ vétel!

10/10 Nekem legalábbis. Simán megnézem még vagy 10x!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás