Egy jobb zenekar van a Napalm Death-nél, a korai Napalm Death – Csiga interjú (2020.04.14.)

Ha vannak dolgok, amiket tényleg szeretek, azok a tematikus blogok. Legyen az egy-egy stílus, vagy mint adott esetben egy zenekar, ha kellő lelkesedéssel és rajongással csinálja valaki, akkor abból nagyon jó dolgok tudnak kisülni. Mikor Csiga megcsinálta a Napalm Death Hungary blogot, egy dolog jutott eszembe: Még csak most? A többek között a RockStation hasábjairól, merch és jegypultból, meg persze a fesztiválok sátrai között alvásról ismerős Csiga úrral, vagyis Horváth Andrással beszélgettem.

– Miért éppen Napalm Death?
– Csak. (nevet) Fogalmam sincs amúgy. De tényleg.
– Hol, hogyan, miként találkoztál először a zenekarral?
– 99 százalék, hogy a testvérem által kerültem képbe a Napalmmal (is). Akkoriban nála nagyon ment a Marduk meg a Deicide, aztán gondolom jött a Napalm Death is.
A Harmony Corruption albumot hallottam tőlük legelőször, az nagyon megfogott, pedig akkoriban csak a buta pank zenéket toltam. A legelső koncert ahol láttam őket az 2007-ben volt, a Szigeten. Full kész állapotban, de ott voltam! (nevet)
– Melyik típusú rajongó vagy? Aki megy, nyomul, haverkodik, szexuálisan kielégíti vágya tárgyát, vagy aki csendesen szemlél?
– Nem mondom, hogy egy-egy kedvenc dalomnál nincs erekcióm, mert akkor hazudnék! Főleg, ha olyan kedves barátok vesznek körül, mint a….. ( neveket sose mondunk!). De tudom, hogy itt nem erre gondoltál, Te kis huncut! Nem hiszem, hogy nyomulós vagyok, vagy a tököm tudja. Nyilván, ha van rá lehetőség, hogy elkapd kedvenc zenekarod tagját/tagjait egy fotóra vagy aláírásra akkor ezt úgyis megteszed. Egyszer Brno-ban voltunk, ott a koncertek végén Barney mondta, hogy öt percet kér mindenkitől és visszajön. Így is lett, nem szarozott!
– Mondhatjuk, hogy ismeritek egymást a zenekar tagjaival? Ha igen, kivel legjobb a viszonyod?
– A mostani gitárossal, John Cooke-kal barátian szoktuk üdvözölni egymást. Ez tök jól esik. Csehországban amikor voltunk – akkor éppen Brujeria/ Venomous Concept volt – kérdezte is, hogy mit keresek itt?! (nevet) Aztán a kezembe nyomott egy pengetőt, ez még a buli elején volt. De legutóbb Shane Embury is levágta Bécsben, hogy valahonnan ismer, amikor meglátta saját magát a karomon. Aztán jól elárultam neki, hogy Magyarországról. Kurva rendes fickó vagyok, na!
– Jelentős gyűjteménnyel is rendelkezel a zenekar hanghordozóiból. Egyéb termékeket is gyűjtesz? Mik vannak jelenleg a Csiga-ólban?
– Rengeteg minden…. Cd-ből durván 40 db, de ugye ott vannak még a vinylek, kis és nagylemezek, kazetták… Természetesen van olyan album, ami minden formátumban megvan, akár több kiadásban is. És ennek hogy örül a drága feleségem!
Amúgy körülbelül mindent gyűjtök, ami a zenekarral kapcsolatos. Vannak pengetőim, setlistem, felvarrók és egyéb ruházati termékek is a tarsolyomban. Hivatalos koncertplakátok, köztük jópár dedikálva, korsó, csuklószorító, kiskutyafasza….. Minden!
– Létezik tökéletes ND-lemez? Melyik a kedvenced és miért?
– A korai lemezek szerintem többek, mint tökéletesek. A Scum és a From Enslavement to Obliteration akkora alap cuccok, hogy iszonyat. De ide tenném még a Harmony Corruptiont is, mivel az volt az első, amit hallottam. Van is egy ilyen mondás, hogy egy jobb zenekar van a Napalm Death-nél, a korai Napalm Death.
– A side-projecteket is figyelemmel kíséred?
– Persze, de mondjuk nem annyira, mint a főzenekart. De itt is vannak cd-k, vinylek, kazik a Szentélyben (ez az az üveges vitrin, ahol a Napalm Death dolgokat tartom). Egyik kedvencem a Brujeria, őket nagyon élem!

– Miért éppen most láttad elérkezettnek az időt az oldalhoz?
– Ennek roppant egyszerű okai vannak. Itt van ez a kibaszott koronavírus, ami miatt rövidített munkaidővel melózom (szerencsésnek mondhatom magam, hogy megmaradt a munkahelyem), ami azt jelenti, hogy most van időm összegyűjteni és rendszerezni a magyarországi Napalm Death koncertekkel kapcsolatos dolgokat. A másik pedig az, hogy dr. Slayernek olyan korabeli papírfotói vannak, hogy azokat muszáj megosztani mindenkivel. Az egyiken például áll a teljes zenekar, mögöttük az 1-es villamos – mindez 1994-ben – a koncert délutánján. E kép láttán, majdnem elbőgtem magam, kibaszott jó! Amúgy meg szimplán rajongásból.
– Milyen tartalmakra számíthatunk majd? Egyedül fogod csinálni?
– Az eredeti terv, amihez tartani szeretném magam, hogy minden egyes koncertjük egy külön cikk legyen. Így lesz átlátható. Aztán, ha a végére értem, ami nem mostanában lesz, akkor fogok gondolkozni, hogy hogyan tovább. A teljes blogot egyedül szerkesztem, de nagyon sok embertől kapok képeket, jegyeket. Innen is köszönök minden segítséget! Igaz, hogy azt mondtam, hogy neveket soha nem mondunk, de muszáj megemlítenem Csepecz Atyát, aki 1-2 kép szerkesztésében nagyon sokat segít. Reménykedem benne, hogy mire a végére érek, addigra elérünk egy újabb hazai koncerthez, hogy legyen mit felrakni, jó friss élményekkel. De addig marad a júniusi cseh buli…
– Tali a pultnál?
– Bárcsak ott tartanánk már!!!! De addig csekkoljátok a Napalm Death Hungary blogot, valamint dobjatok nekem egy szánalom lájkot a Facebookon! Köszi!
U.i.: Kurvára vigyázzatok magatokra és a környezetetekre, nemsokára vége lesz!!

A blogot ezen a címen éred el:
https://napalmdeathhungary.blog.hu/

A Facebookon pedig itt tudod követni:
https://www.facebook.com/napalmdeathhungary/

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás