Díva ( Burlesque – 2010)


Rendezte:Steve Antin
Főszereplők:Christina Aguilera, Cher
Történet:Egy kisvárosi lány a nagyvárosba vágyik, hogy énekelhessen. Természetesen az élet nem ilyen egyszerű. Először pincérnő lesz, majd táncos, hogy végül kiderülhessen milyen remek énekes és onnan kezdődhet a show. Átszőve szerelemmel, barátokkal és ellenségekkel.

A zseniális Díva magyar cím szerintem korántsem tükrözi a film tartalmát, amit az eredeti Burlesque azért sejtet. Már megjelenéskor izgatott, mert szeretem Christina hangját, de valahogy elmaradozott és a létezéséről is megfeledkeztem. Mire a film a kezembe került már jócskán létezett belőle DVD és BD változat is. Először a párom lepett meg a DVD feknis kiadásával, majd megkaptam a BD változatot. A kép-, és hangminőség (angol5.1 DTS-HD) miatt ajánlatos a BD-t választani.

A sztori maga nem egy nagy eresztés, jópárszor ellőtt klisé. Igazából ebben az esetben a zene pobntosabban Christina és Cher hangja, énektudása az amire a film építkezik. Telis teli táncos Show jelenettekkel. Inkább nevezném lányos filmnek, bár az urak is megnézhetik, már csak a falatnyi rucikban táncoló hölgyek miatt is. Nekem nagyon tetszett a nyitó szám (Somethings got a hold on me), libabőrös lett a karom tőle. A film során igazából betekintést nyerünk Christina sokszínű énektudásába. Mindenkinek ajánlom, aki kedveli az énekesnő tevékenységét. Még személyes kedvenc a filmből:I am a good girl, Express. Cher ugyan csak két számban csillogtatja énektudását(Welcome to Burlesque, You havent seen the last of me), de hozza a formáját.

Összegezve nagyon jó kis film kakaózós téli délutánra, ha az ember kikapcsolódni vágyik és kedveli a zenés-táncos filmeket. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 

10/8.5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás