C.Y.D. (Esztergom Hardcore): Next Round EP (2015)

Alig egy év telt el az előző, Here Come The Bastards EP óta, a csapat máris kihozta a folytatást, vagyis itt a következő menet! A debütanyaggal elég jó barátságot ápolok, így nagyon kíváncsi voltam, hogy mégis mit kapok az öt daltól.

Ami elsőre szemét szúrt, hogy hiába 5 dal az anyag, a hossza így is csak alig éri el a 12 percet, vagyis a srácok továbbra sem gondolkodnak progresszív rock opuszokat megszégyenítő dalhosszokban. Ezúttal kicsit bátrabban nyúltak a stílus eszköztáraihoz, mert most még tiszta ének is akad itt-ott, bár nyilván nem áriákat kell itt elképzelni. Erre a tiszta énekre a legjobb példa a Born To Born, aminek a refrénje full New York Hardcore, jóféle csordavokálokkal megtámogatva.
Ami nagyon fülbetűnő, hogy most azért a srácok nem feltétlenül a tutira mentek, hiszen az egyértelműen himnusznak mondható dalok, mint az Under My Skin, amiből már csak a tetoválótű zümmögése hiányzik, mellett ott van a Desperate, vagy a Night Off, amik azért szövegileg nem könnyen emészthető darabok. A dalcsokor slágere nálam a Do Or Die, ami a koncerteken iszonyat döggel szólal meg. Zeneileg és Szövegileg talán ez ütött be a legjobban. Ám rossz tétel ezúttal sincs.

Egyetlen dolgot tudok felróni az amúgy kiválóan sikerült EP-nek: Zalán néha többet hörög, mint amennyit a dal megkívánna, ám ez tényleg csak egy kis kukacoskodás. Ezt az előző anyagnál is felhoztam.
Ami viszont egészen biztos, az eddig is elég erős idei hardcore lemezfelhozatal csak tovább erősödött ezzel az EP-vel. Madball, Biohazard, Sick of it all vagy akár még az Ignite fanok is megtalálhatják az új hazai kedvencüket. Remélem jövőre már egy nagylemezről értekezünk. Kellene.

10/9! Nagylemezre várva, abban reménykedve! Amúgy lehet egyet levonnék! 😉

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás