(The Ruins)
(2008)

Rendezte: Carter Smith
Fõbb szereplõk: Jonathan Trucker, Jena Malone, Shawn Ashmore, Laura Ramsey, Joe Anderson
Nos, amikor egy horrorfilm produceri székében, többek között persze, ilyen ember ül, mint Ben Stiller, akkor az a film érdemel egy kis figyelmet, ám okot ad a félelemre is.

Történet: Egy fõiskolás baráti társaság egy nyaralás alkalmával megismerkedik egy idegennel, aki meginvitálja Õket egy kis kirándulásra egy maja templom romjaihoz. Ám ott egy õsi csapda rejtõzik, aminek hatására hõseink nem kis bajba kerülnek, és ami innen jön, az már színtiszta horror…
Amennyire sete-sutának hatott a sztori elsõre, akkor meglepetések jöttek folyton a film folyamán. Egyfolytában. A Halálos kitérõ óta nem láttam olyan horrort, ami 90%-ban nappal játszódik, arról nem is beszélve, hogy mind a kivitelezés, mind a színészi játék, mind a rendezés egyedi ízeket vonultat fel.
Miután lepörgött a sok felirat a végén, még mindig emésztettem magamban néhány képsort, ugyanis kellõ egyedi vonás van a filmben ahhoz, hogy kiemelkedõnek nevezzem. Nagy meglepetés volt, minden tekintetben, ráadásul még többszöri megtekintés után is képes meglepni néhány dolog.
A feszültség elejétõl a végéig ott van a képekben, és nincs kedve az embernek még ahhoz sem, hogy megijessze a mellette gyanútlanul ülõ embert. Ritkán mondok ilyet, de van még új a kamera elõtt!
Szólnék néhány szót a hazai dvd kiadásról is! Örülök, hogy a Fórum Home bevállalta ezt a filmet, ugyan nem hiszem, hogy anyagilag sikeres lesz idehaza, de mindenképpen unikum. Maga a kiadás pazar. Remekül sikerült a szinkron, a kép is jó, nincs koszolódás, vagy romlás a gyors vágásoknál, és az extrák is királyok, ha még magyar felirat is került volna rájuk, akkor egy hibátlan kiadvány lenne!

10/10 (Ami a filmnek szól, a kiadás csak 10/9)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás