Zombieland (Zombieland – 2009)


Rendezte: Ruben Fleischer
Főszereplők: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin
Történet: Az USA, mint állam, a múlté. Helyette Zombieland van, amit nehéz kitalálni: a zombik uralnak. A kór, amely megfertőzte a világot, elkerült néhány embert, köztük hőseinket is. Colombus, az egyetemista összefut a fegyvermániás Tallahasse-vel, akivel kicsit nehezen viselik egymást. Majd ehhez hozzájön még két csaj is, amiből egy elég fura négyes jön létre, akik a zombi-mentes övezet felé igyekeznek, főleg ha egyáltalán létezik…

Igazából fogalmam sem volt, mit várhatok ettől a filmtől. Ismeretlen rendező, zömében ismeretlen színészek, átlagos sztori… Szóval voltak kétségeim. Ám mivel a zombis műfajt kifejezetten kedvelem, ezért úgy gondoltam, ez a mozi is megéri a maga 15 percét! 🙂 (15 perces szabály: minden film megérdemel 15 percet, a Túl a barátságon kivételével…)

Amit elsőre megállapítottam: a rendezés teljesen korrekt. Nem nyújt semmi kiemelkedőt, viszont az átlagnál jóval magasabb színvonalat képvisel. A rendező a színészekkel is jól bánik, a színek, a vágások, a hangulatteremtés, minden megfelelő. A karakterek működnek, az ember hajlamos elhinni, hogy tényleg egy apokaliptikus helyzetben vannak főhőseink.

Külön ki kell emeljem Jesse fiút, aki itt még a Közösségi háló előtt van. Remekül hozza a lúzercsávót. (A Facebbok-os poénja meg kifejezetten tetszett!) Woody Harelson szokás szerint pazar. Ez a macsós, tökös szerepkör nagyon illik hozzá. A csajok is rendben voltak, bár néha azért zavaróan picsogósak…

A zombis filmek lerágott csontjai, és megfáradt dolgai között a Zombieland egy üdítő színfolt. Meglepően jól működik, poénossága éppen előnyére, és nem hátrányává válik. Korántsem tökéletes mozi, viszont mindenképpen többször nézős! 🙂 Várom a folytatást!

A magyar dvd-kiadás ezzel szemben elég felemás. Az extra-tartalom nem rossz, viszont kevés, és feliratmentes. A magyar szinkron jól sikerült, és az Intercomtól szokatlan módon kiszúrják a szemünk egy laza 2.0 stereo-val. (Ami meglepően jól teljesít!) Ellenben a Blu-ray kiadás rendelkezik az 5.1-es változattal. Nem értem, miért kell 6 különböző nyelv a dvd-re… A képminőség korrekt, de semmi extra. (A feknis kiadás feknije zseniális!)

10/8 (Ha a kiadást is figyelembe vesszük, akkor egy pont levonódik az összképből!)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás