Túszdráma (Hostage – 2005)

Rendezte: Florent Siri
Fõszereplõk: Bruce Willis, Kevin Pollak, Ben Foster
Történet: Egy félresikerült akciója után a profi túszmentõ visszavonul egy Isten háta mögötti kisvárosba, ahol rendõrfõnök lesz. Majd amikor 3 srác egy félresikerült kocsilopás után foglyul ejt egy családot, vissza kell térnie a színre. Ösztönzésül az Õ családját is elrabolják, hiszen a srácok túsza a maffia pénzmosója…

Bruce Willisnek sok jó filmje van. Sõt. Talán igazán rosszat nem is tudnék tõle mondani. A Die Hard 4.0 elõtt csinált két kisebb filmet, a 16 utcát, és a Túszdrámát. Ezt elég sokáig kerülgettem, mert nem volt valami bizalomgerjesztõ a borítójképe. Ráadásul csak a Klub Publishing merte bevállalni. Nem tûnt túl jó ajánlólevélnek.

Ám mint már oly sok esetben, ezúttal is tévedtem. A rendezõnek nincs is más értékelhetõ filmje, pedig jelen cikkem tárgyának egyik fõ erénye a rendezés. Rengeteg jól elkapott képpel, helyzettel találkozunk a 110 perc alatt, ami manapság igen ritka.

A színészek pedig beleadnak apait-anyait. Bruce Willis nagyon ott van (Csak nekem furcsa, hogy nem alkoholista, és nem is gyújt rá a filmben?), Ben Foster már az Alpha Dogban is remekelt, Kevin Pollak pedig szintén nagyon jó. Valahogy sikerült elkapniuk a karaktereket. Köszönet érte!

A magyar dvd-kiadás igazán álomszerû. És nem rémálomszerû. Senkit ne riasszon el, hogy a Klub Publishing nem feltétlenül A-kategóriás filmeket adott ki. Eddig. Kapunk egy igazán kiváló, remekül megszólaló szinkront, éles, tiszta képet, egy fasza minõségû borítót, ráadásul két oldalast (!), jó minõségû tokban, szép lemezzel. Ritka eset. Ám ezzel még nem ért véget a méltatás! Extra is van a lemezen, és nem is elhanyagolható. Van itt TV-szpot, Így készült, és Interjúk magyarul (!), és eredeti nyelven Audiókommentár és kimaradt jelenetek! Ez kérem példa értékû! Nem tudom, hogy megjelenéskor került-e többe ez a kiadvány 990 forintnál, de én 499-éret vettem. Sok 2-3 ezerbe kerülõ kiadványt is aláz! Óriási köszönet érte!

 

10/10 (Ami ezúttal mind a filmre, mind a kiadásra, fõleg ár/érték arányra értendõ!)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás