Tippek, trükkök, szabályok

Az alábbiakban olvashattok néhány javaslatot, hogy tehetitek szebbé/jobbá/ízletesebbé konyhátokat/ételeiteket! Nyilván ezekbõl semmit sem kötelezõ megfogadni!

1.: Alakítsd ki úgy a konyhádat, amennyire persze a lehetõségeidbõl telik, hogy szeress fõzni benne!
Miért fontos ez? Csupán azért, mert nem egy embert ismerek, aki szívesen fõzne, de abban a konyhában nem igazán lehet. Meg is értem, hogy szeret, és ez által nem is szokott.

2.: Tégy egy zeneszerkezetet a konyhába!
Miért fontos ez? Miért ne lenne az? Lehet, én vagyok rosszul bekötve, de én zene nélkül szinte semmit sem szeretek csinálni. Megvannak a tipikus fõzõs zenéim. Sõt, más ételekhez más zenék vannak társítva. Ez nem mindig tudatos, de van, hogy adja magát számomra, melyik kajához milyen zene „illik”!

3.: Olaj helyett zsírral!
Miért fontos ez? A jó ég tudja. De az biztos, hogy sokkal jobb íze van tõle az ételeinkek. Arról nem is beszélve, hogy SZERINTEM egészségesebb is! Persze a krumplit és a rántott húst én is olajban sütöm ki. Ám én ezeken felül a zsírt javaslom. Határozottan! 

4.: Normális fûszereket!
Miért fontos ez? Szerintem ez nem szorul magyarázatra! Ha esetleg valakinek mégis, akkor megkísérlem. Nos, a jó fûszer mindennek az alapja. Én márkahû vásárlónak számítok, ugyanis legtöbb esetben Horváth Rozi és HA-Házi Arany fûszereket használok. Persze néha elõfordul más is, ám ezek a legjellemzõbbek. Fontos még a pirospaprika is! Ebbõl, amikor csak tehetem, házi õrlésût vásárolok, és azt is használom. Szebben színez, és ízre összehasonlíthatatlanul jobb! És a legfontosabbat a végére hagytam: a Vegeta nem fûszer! Én, személy szerint semmihez sem használok, sõt, nincs is a konyhámban. Nem is lesz! Persze, ez is egyénfüggõ. 

5.: Magyar ember, magyar termék!
Miért fontos ez? Ennek fontosságába nem szeretnék részletekig belemenni! Felesleges is lenne, hiszen aki gondolkodó ember, az tudja. Ám annyit mindenképpen hozzátennék, hogy minõségre az esetek túlnyomó többségében jobb a magyar áru! Ezek beszerzésére, a sarki közértek után, ha van a közelben CBA, tökéletes megoldást jelenthet. Tapasztalataim szerint az itt fellelhetõ áruk kielégítik a vásárlói igényeket.

6.: Normális tõkehús!
Miért fontos ez? Azért, mert a multiknál kapható silány minõségû húsáru nagyban rányomhatja bélyegét ételeink minõségére, és ízére is! Legtöbb esetben igyekszem maszek henteseknél vásárolni, akiknél az ár/érték arány sokkal inkább kielégítõ, mint a multik esetében! A multik lehet, hogy olcsóbbak, ám mint említettem, 90%-ban rosszabb minõségû árut kínálnak eladásra. Arról nem is beszélve, hogy ezek ki tudja melyik országból vándoroltak a mi polcainkra!

Nos, elsõ körben ennyi lenne, amit fontosnak tartok! Mint említettem, nem kell belõle mindent megfogadni!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás