A Szöszö vezette The Joystix kis megszakításokkal ugyan, de közel két évtizede zászlóvivője a skandináv rock and roll muzsikának itthon. A kerek évfordulóra készülve egy 5 számos EP jelent meg a nevük alatt, amelyet érdemes meghallgatni azoknak, akik ezt a fajta muzsikát kedvelik. Hogy miért is? Alábbi rövid lemezajánlónkból kiderül. 

A 2005-ben alakult székesfehérvári The Joystix egy kicsit punk, egy kicsit rock és egy kicsit glam is volt mindig egyszerre. A dalaik angol nyelvűek, és jellemzően sodró lendületűek: a szerelmes balladák valahogy kimaradtak az életműből…:D

A mostani EP során se bújt ki a bőréből a zenekar, bár a Karma című tételben mintha kicsit az eddigi hatások mellé beköszönne egy kis ’80-as évek trash metal/hardrock, a Skid Row és a Bay Area is kihallatszik kicsit az dalból.

A gitáros/frontember Szöszö maga is beszél erről a saját promó videójában.

 

A Stallites, a Turn It Up, Supernatural, Good Times című tételek viszont hozzák az eddig megszokott naturalisztikus hangzású bulis rockzenét, ami a zenekart eddig is jellemezte.

A banda 2020-ban megjelent lemeze a No Expectations volt, ott érződött először, hogy a banda belenyugodott abba, hogy ez a stílus itthon igazából sosem volt és nem lesz mainstream, így kár feloszlani, kritizálni a közízlést, ebből a sztoriból annyit lehet kihozni itthon, amennyit…

Így valószínűleg, hogy a kis számú, de lelkes rajongót megszólítja ez az anyag (is), de a Joystix sosem lesz itthon egy széles közönségsiker.

Épp ez az, ami miatt nagyon hálás vagyok a srácoknak: én ugyanis a kis számú rajongók számát gyarapítom, és minden The Joystx megjelenésnek örülni tudok. Úgyhogy én most boldogan bólogatok a 2/4-ekre, akinek kedve van tartson velem és a Botkormányokkal.

 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás