Telihold a Rejtélyek Háza felett


Régi jó partnerünk, a Rejtélyek Háza új szobát élesített, amire ismét felkértek minket, hogy teszteljük le és mondjunk egy kis revíziót róla. Mivel ez eléggé másabb jellegű, mint a Rejtélyek Szobája, ezért roppant kíváncsian léptem be.

Ebben a szobában nem a szabadulás az elsődleges cél, hanem a rejtvényeken keresztül egy rejtély megoldása. Van egy erősen misztikus jelleg, amit elkísér magával egy csipetnyi az Arthur Conan Doyle féle Sherlock Holmes történetekből, legalábbis nekem ez ugrott be. Sok feladvány elméleti megszületését láttam/hallottam, így volt egy kis félsz bennem, hogy nem fogom tudni 100%-ban élvezni a feladatokat, de korántsem így történt, hanem éppen ellenkezőleg.

Akiben túlteng a klausztrofób hajlam, az is megpróbálkozhat ezzel a szobával, hiszen itt egyáltalán nincsen bezártság, illetve nem a kijutás a tét, hanem a rejtély megoldása. Ami számomra a legfontosabb, minden filmnél, játéknál, vagy bárminél, az a hangulat. Az pedig itt maximális pontszámot kapott. Sikerült beleéljem magam a szituációba, és érdekelt a titok, amit le kellett leplezzek. Míg a másiknál a 3-4 főt tartom ideálisnak, addig itt szerintem a 2-3 fő az optimális. Bár ez szerintem egyedül is maximális élvezetet nyújt. Főleg, ha az ember nem kapkod, hanem szépen lassan, megfontoltan csinálja a dolgokat.

Mivel én szeretek elveszni a részletekben, itt is így dolgoztunk. Mindent aprólékosan megvizsgáltunk, lassan, komótosan rakva össze a részleteket. Ahogy haladtunk előrefelé, és kezdett összeállni a kép, egyre inkább éreztem, hogy ez igen, ilyenre vártam, ilyet szerettem volna. Kétszer is végigmentem rajta, annyira tetszett a végeredmény!

Ez a Rejtélyek Háza egyre jobban kezdi kiforrni magát, és egyre szélesebb a paletta, ami jó, hiszen mindig van olyan szórakozás, amire érdemes bejelentkezni. Hamarosan kipróbálom a maradék két Tour-t is, már csak egy igazi +18-as szoba kellene, és oda is költöznék!

https://rejtelyekhaza.hu/szabadulo-szoba/

https://www.facebook.com/rejtelyekhaza

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás