Étteremkörkép: Rizzo Étterem és Pizzéria

Új sorozatunkban az esztergomi éttermeket vesszük górcső alá. Első állomásként egy belvárosi helyet, a Rizzo Étterem és Pizzériát látogattuk meg. Egy kellemes, csendes, hétfő estét választottunk, és 20:30-kor betértünk az egységbe! 🙂

Az első benyomás mindig nagyon fontos. Az étterem belülről elég impozáns, bár inkább van egyfajta hétköznapiasabb jellege, semmint túlzottan elegáns. A székek kényelmesek,az asztal magassága nekem pont megfelelő volt. A belbecsről ejtek még pár mondatot, nehogy azt higgye valaki a fenti rövid jellemzés után, hogy valami kifőzdéről van szó. A belső design pont annyira modern, hogy ne legyen zavaró, illetve pont annyira retro feeling, hogy azonnal megszeresse az, aki kedveli az ilyesmit. A mellékhelyiség igényes, és tiszta, maga a vendégtér is abszolút rendezett. Az étlap könnyen értelmezhető, kellőképpen információ gazdag, a választék bőséges és változatos. Nem is volt egyszerű dolgunk a mit is együnk ma kérdéskörben. 🙂

A kiszolgálás abszolút kifogástalan volt, ráadásul teljesen az én stílusomnak megfelelő. A hölgy nem mászott az arcunkba, nem kezdett el rábeszélni minket semmire, kellemes hangon, kedélyes hangnemben vette fel a rendelést és kellő időt hagyott az étlap kiosztása és a mit hozhatok kérdés között, hogy rendesen áttanulmányozzuk a kínálatot. Amikor kihozta a rendelt szénsavas ásványvizet, majd kitöltötte a felét, akkor elengedtem egy elégedett mosolyt. Ezt ugyanis majdnem mindenhol rosszul csinálják: vagy nem töltenek a pohárba, vagy az egészet kitöltik. Ellenben itt csak a felét, ahogy azt kell.

Imádom a leveseket, így kiválasztottam egy Minestra fantázianevű zöldségelvest, amiben sajt is volt a tálaláskor. Az adag nagy volt, a leves pedig nagyon finom. Ezt ettem már pár variációban, de ez az első étterem, ahol nem paradicsomozták agyon. Volt benne sok répa és sok gomba, illetve a sajt is nagyon ízletes volt. Ez volt az első kellemes meglepetés. Főételnek én baconbe göngyölt szűzérmét ettem erdei gomba mártással, rizzsel és mogyoróburgonyával, Yoogee pedig roston sült karajszeleteket fűszeres burgonyagerezdekkel és fokhagymás tejföllel illetve sajttal a tetején. Mindkét adag nagy volt, és roppant gusztán tálalva. Az ízvilágok annyira magukkal ragadtak, hogy csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. A gombamártás talán a legjobb, amit ettem valaha, a hús is pont annyira volt fűszeres, amennyire kell. A köret is remekül sikerült, a díszítésnek használt jégsaláta pedig remek ötlet, hiszen akár köretként is kitűnő. A roston sült karajszeletekkel ugyanaz volt a helyzet, mint a szűzérmével: kitűnő ízesítés, a fokhagymás tejföl a sajttal remekül kihozta az ízeket. Mindkét főétel remekül sikerült. Egyetlen negatívumot tudok csak kiemelni ennél a résznél: az evőeszközök számomra kényelmetlenek voltak. Előtte lévő nap megkóstoltuk a pizzájukat is, ami szintén elnyerte e tetszésünket, pedig pizzában nagyon válogatósak vagyunk.

Összegzésképpen: A Rizzo jelen állás szerint nálam a belváros legjobb étterme. Az adagok, az étel, a kiszolgálás, a hely hangulata remek összhatást kölcsönöz. Bátran ajánlom bárkinek, aki egy hangulatos és ízletes vacsorára vágyik, elérhető árakon!

                                          R                                          Y

Étterem:                                4,5                                       4

Kiszolgálás:                          4,5                                       4

Étel:                                        5                                         5

Árak:                                       5                                       4,5

Hozzáállás:                             5’                                      5

 

Összegzés:                          4,75                                 4,5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás