Sunset: Szívroham EP (2015)

A Sunset előző EP-je, a Photography elsuhant mellettem anno, csak jóval a megjelenés után fedeztem fel, és bár nem hallgattam agyon, egy kellemes cucc volt. Azóta sok dolog történt a banda körül, amik közül a legfontosabb talán az, hogy lecserélték az akkori dalnokot és már egy új énekessel láttak hozzá a Szívroham EP-nek.

Ami elsőként és azonnal megállapítást nyert nálam: fergetegesen jó ötlet volt magyarra váltani! A Mangodból is ismerős Hunyadi Zoltán kellőképpen nagyívű dallamai mellé sikerült olyan szövegeket kreálni, amik könnyen a fejben maradnak és garantáltan nem is jönnek ki onnan egy darabig, majd a második hallgatásnál már mi is vele daloljuk a sorokat.

A három dal közül elég nehéz egyet kiemelni, mert egyformán erősek, bár a Szívroham és az Inszomnia hozzám picit közelebb áll a felszabadultabb hangvétele miatt, míg a súlyos riffekkel és szöveggel megáldott Önfogságban egy kicsit más arcát mutatja meg a csapatnak. Az EP elején hallott modern metál itt inkább metalcore-os vizekre evez, és kellőképpen morcosan zárja le a dalcsokrot. Talán az Inszomnia a legkirályabb a három közül, bár a címadó is nagyon egyben van! A hangzás nagyon penge, letisztult és minden hangszer kivehető, simán le lehet tenni bármelyik külföldi csapat anyaga mellé.

Nehéz ugyan megítélni egy csapatot három dalból, még úgy is, hogy előtte már volt egy 7 dalos EP-je is, mert a Sunset most valahol inkább ez a három dal, mint az a 7. Nagyon remélem, hogy hamarosan kijön egy nagylemez is tőlük, mert ez az EP számomra több, mint biztató, még úgy is, hogy semmiképpen sem hibátlan. A Sunset szerintem nagyon fényes jövő előtt áll, ha akarják és megragadják a lehetőségeket. Remélem sikerül, hajrá Srácok!

10/9 Nagy reményeket fűzök a Srácokhoz! Hajrá, hajrá!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás