Segélykoncert Botiért! – Csiga és Ammer Peti interjú – 2016.08.12.

Vannak esetek, amikor az emberek minden önzés nélkül összefognak, és pusztán azért segítenek valakinek, mert úgy érzik, hogy így kell tenniük. Az utóbbi időbe szerencsére egyre több ilyen kezdeményezés van, elég csak a Mező részére szervezett segélykoncertre gondolni. Most itt egy újabb ilyen, ahol Boti jövője a tét! Mivel Csiga és Ammer Úr régi jó cimboráink, így a Ric$ & Green és a Sportalsó is az ügy mellé áll, ennek örömére kifaggatunk két szervezőt, hogy mi is ez és mire is számítsunk!

– Újságíró kolléga vagy, most mégis egy teljesen más apropóból beszélgetünk. Egy jótékonysági koncertet szervezel. Elmondanátok Petivel, hogy milyen apropóból?
Ammer Péter:
Egy kedves barátom, aki a tetkósom is egyben, kisfia nagyon beteg. Ennek apropóján szervezzük a bulit hárman.
Csiga: Az újságíró kicsit túlzás, sőt nagyon, de köszi! 🙂 Ahogy Peti említette, egy barátjának a kisfia segítségére szervezzük ezt a koncertet. Botond diagnózisa: Spasticus tetraparesis, ami a központi idegrendszer sérülése. A végtagok görcsös, feszes állapotúak, így nehezített minden mozgás. Botond esetében még a gyenge izomzatú törzs is nehezítette a fejlődést. Az idegrendszere még a mai napig gyenge, hirtelen ingerekre az egész teste megfeszül. A folyamatos mozgásnak és terápiáknak köszönhetően nagyon szép eredményt értünk el, de a kamaszkorral járó hirtelen növekedés újabb izomrövidüléseket hozott, amihez a torna már kevésnek bizonyult. A celebralis progressziva egy olyan átfogó megnevezés, ami több bénulás neve, ezek közé tartozik a spastikus tetra is… CP a rövidítése …azt talán többen hallották már.
– A fellépőket milyen szempontok alapján válogattátok össze? Kik lesznek pontosan?
Csiga: Konkrétan aki hirtelen eszünkbe jutott és számítottunk rá, hogy elvállalják. Természetesen ismerős zenekarok voltak, akik egyből rámondták az áment. A zenekarok, akiknek nagyon hálásak vagyunk: Don Gatto, Kill With Hate, Stonedirt, Gore Thrower, Nadir, The Wedding At The Slaughterhouse, Insane és a Jolana Blastbeat (exkluzív koncert!) Időközben sajnos a Sunset lemondta technikai okok miatt ( egy dobos, két zenekarban eset 🙂 ).
– Az összefogás már csak azért is érdekes, mert ha jól tudom, akkor hárman szervezitek ezt az eseményt, egy Fradista, egy Újpest és Kispest drukker. Mondjuk mi is jól megértjük egymást annak ellenére, hogy nem ugyanannak szurkolunk. Ezzel is kicsit azt akarjátok hangsúlyozni, hogy egy jó ügy érdekében igenis félre kell tenni mindent és együtt segíteni?
Peti: Mi mind a hárman barátok vagyunk elég rég óta. Itt nem számított, hogy ki kinek szurkol, az összefogás volt a lényeg. Amikor kitaláltuk, egyből összeálltunk, kurva jó volt látni, hogy olajozottan megy a dolog! Hajrá lilák! hahaha
Csiga: Konkrétan meccsnapon ugyanúgy felhívjuk egymást a mérkőzés előtt vagy után, esetleg közben is, ha épp úgy alakul, hogy….. Brázda Zolit kell megemlítenem, hiszen ő a harmadik ember a szervezésben. Természetesen nincsenek köztünk ellentét, nem volt téma, hogy ki kinek szurkol, hiszen mindenki tudja, hogy Budapest Zöld-Fehér! 🙂
– Mik voltak az első reakciók, amikor bejelentettétek ezt a bulit?
Peti:
Első reakciók nagyon pozitívak voltak, szinte mindenki azonnal igent mondott. Csak az időpontot kellett tisztázni, a haverok meg a család, mindenki biztatott. Botond és a családja, erről semmit nem tudtak, egészen egy héttel ezelőttig ! Titok volt előttük minden !! Ha ha ha! De aztán kiderült és nagyon meg vannak hatódva es büszkék ránk, hogy segítünk!
Csiga: Ahogy bejelentettük, mindenki az ügy mellé állt. Nagyon reméljük, hogy sokan leszünk az estén!
– Mi a tapasztalat? Könnyen odaáll ez a hardcore/metal közeg egy-egy jó ügy mellé szerinted?
Peti: Ahogy említettem azonnal mellénk álltak nagyon sokan. Segítenek egyből, amikor megtudják, hogy miről van szó. Egy nyomdász barátunktól Totyótól ingyen kaptunk plakátokat, a Real Pimp csapata pólókkal támogat minket például. Nagyon sokan segítenek el sem tudtam képzelni ,hogy ez így menni fog egyből, kurva jó érzés!
Csiga:
  A szexisten gitárost se felejtsük ki, Acika például kitűzőket készít, amit majd a bulin meglehet venni a pólókkal együtt. Az összes befolyt összeg megy a Botinak! Amúgy ahogy kiraktuk az eseményt, sok zenekar keresett meg, hogy jönnének játszani és segíteni. Hihetetlen dolog! Nemrégiben volt Mező barátunknak egy gyűjtés, szintén itt a Dürer kertben. Óriási érzés volt átélni és ott lenni. Szóval igen, könnyen odaáll a közeg, hiszen egy család vagyunk!
– Mi is dobunk a kalapba ezt-azt, hátha más is kedvet kap. Érkeztek-érkeznek felajánlások másoktól is?
Peti:
Nem szeretném lelőni a poént, de lesz egy licit egy komoly cuccra. Nektek is külön köszi!
Csiga: Én lelövöm, mert szemét vagyok :D. Szóval a Veres Gaobr (WMD) felajánlott egy gitárt. Erre  a gitárra fest a Borbás Robi. Innentől kezdve adott a dolog. Licitálni kell. A legnagyobb összeget felajánló emberke viszi a gitártJ.  Egyébként akinek van valami olyan dolga, amit fel tud ajánlani, nyugodtan rakja be az eseménybe, vagy hozza el a koncertre!
– Mire számítotok most? Összejöhet egy buli alatt a szükséges összeg?
Peti:
A teljes összeg nem valószínű, de ami összejön, az Botond gyógyulását segíti és a családnak nagyon nagy segítség !,Nem szeretnék jóslásokba belemenni ,minden fillér segítség !! Én személy szerint egy 300 emberrel elégedett lennék! Külön köszönet a Dürer kertnek és Horváth Máténak a hozzáállásért és a segítségért!, Nektek meg köszi az interjúért és remélem tali a pultnál szeptember 9-én!
Csiga: A remény hal meg utoljára…. Minden előfordulhat.Ezer hála, ahogy a Peti is mondta, a Horváth Máténak és a Dürer kertnek. Valamint az összes zenekarnak és embernek, akik Boti mellé álltak.  Neked meg a lehetőséget, de kis husifalat! 😀 Bízom benne, hogy sokan leszünk. Kedves barátomat kell, hogy idézzem:  mindenki jöjjenek!

További infók:
Pócs Botond 2003. április 11-én, 1490 grammal született, a vártnál két és fél hónappal korábban.
– Majdnem hathetes volt mire elérte a kétkilós súlyt, és haza vihettük a kórházból. Egy tüneményes aprócska baba volt, akivel öröm volt minden pillanat, és a méretén kívül, semmiben sem különbözött a többi újszülöttől. Két hét boldogság után, a fejlődésneurológián szembesültünk a szomorú ténnyel, hogy nincs minden rendben, sőt…
Az édesanya (aki jó barátunk) levele teljes egészében itt olvasható:
https://tegyjot.hu/gyujtes/1974/botond-mutetre-gyujt
Boti 13 évesen már túl van egy műtéten, de sajnos még két alkalommal biztosan, hogy kés alá kell feküdne ahhoz, hogy teljes életet élhessen. Azaz, hogy járni tudjon, mint bárki más.
A műtét 2500 Euróba kerül, amit követ egy 2900 Eurós rehabilitáció.
Ehhez próbálunk hozzájárulni mi is, ezzel a jótékonysági esttel a Dürer Kert óriási segítségével. A zenekarok akik az ügy mellé álltak:

Don Gatto
Kill With Hate
Stonedirt
Gore Thrower
Nadir
The Wedding At The Slaughterhouse
Sunset
Insane
Jolana Blastbeat (exkluzív koncert, egyszeri, megismételhetetlen alkalom!)

A minimum támogatás a koncertre 1000 forint.
Ha véletlenül nem tudsz jelen lenni, vagy csak szimplán támogatnád a Botit, akkor az alábbi számlaszámon megteheted. A közleménybe írd bele, hogy SEGÉLYKONCERT a tisztánlátás végett 🙂
Pócs Ákos, Erste Bank, 11600006-00000000-19928612

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás