Rumproof: Black Flag in the Sky (EP – 2016)

A Rumproof fura egy banda. Az anno Alestorm és Paddy feldolgozásokkal kocsmák mélyét járó rumpusztító kalózok nagy fába vágták a fejszéjüket és felvették első saját dalos EP-t. Az Intro-t és hat dalt tartalmazó Black Flag in the Sky azonban felemás összképet mutat, de a végeredmény korántsem rossz.

Adott egy csapat, ami hallhatóan tehetséges zenészekből áll és hallhatóan dalokat is tudnak írni, valamiért mégsem érzem kereknek a végeredményt. Tudjátok miért? Nagyon egyszerű. Nem hiszem el, amit hallok. A sablonosság és az, hogy sok momentum már ismerős innen-onnan egy kicsit sem zavar. Azonban az igen, ha valami nem tűnik őszintének. Aztán ez az érzés egy ponton megváltozott. A kakukktojás dalnál. Azért hívom így, mert ez az EP egyetlen magyar nyelvű szerzeménye, az erősen a skót példaképek Nancy-jére hajazó Kalózszív. Ebben a dalban Máté nagyon megmutatja, hogy tud énekelni, és nem kell a felesleges és roppant művinek ható hörgés a dalokba. A már-már sziruposan giccses magyar szöveg pedig abszolút telitalálat. Ez a kalózosdi az ilyen romantikus túlzások és poénok nélkül nem működik. Kellenek az ilyenek, hogy legyen mibe kapaszkodni úgymond. Nagy bajom nincs a többi dallal sem, de ehhez képest azok nekem gyengék. Sokkal jobban áll a magyar szöveg is Máténak, így remélem, hogy egy esetleges magyarításon is átesnek a dalok, hátha azok is ilyen mértékben előnyükre változnak.

Vannak természetesen jó nóták a Kalózszív kivételével is, mert például a címadó igazi ökölrázós téma, és a Sword Of The Wild Winds teljesen rendben vannak, de például az indokolatlanul elnyújtott, amúgy talán a legjobb dallammal megtámogatott, szintén Alestorm ízű Vengeance Of Charles Vane is lehetne nagyon jó, de a Drunken Brawl és a Curasir Curse már annyira nem lesznek favoritok.

Valószínűleg túl szigorúan bánok a Srácokkal, de ennek semmi más oka nincs, mint ez a műfaj nagyon kényes. Vagy komolyan vesszük és viccessé válik, nem jó értelemben, vagy elvicceljük és szórakoztat. Ez az EP egyenlőre valahol a kettő között van, de a potenciál mindenképpen ott van a zenekarban, csak egy kicsit dolgozni kell még a koncepción. Remélem, hogy a következő dalcsokorra kicsit letisztulnak a számok és más összképet mutatnak majd a jelenlegi, kicsit felemás helyett. Én lennék a legboldogabb, ha pozitív fejleményekről számolhatnék be. Addig is: Vitorlát szélnek!

Itt lehet rajongani, követni Őket:
https://www.facebook.com/rumproofofficial/

10/6! (Gondolkodtam a 7 ponton, de inkább a szigor felé tendáltam, mert tudom, hogy ennél jóval több van a csapatban!)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás