Rómeó Vérzik: Jön egy új nap (CD+DVD) 20 éves jubileumi koncertanyag

Gondolnátok, hogy a somorjai betyárok tavaly ünnepelték a 20. születésnapjukat? Szinte hihetetlen. Emlékszem, amikor még jóval az Engedd belém! lemez előtt először láttam Őket élőben Esztergomban, a megboldogult Molothow-ligetben, hihetetlen energia áradt belőlük. Azóta Koppány ugyan elhagyta a skótszoknyát, a zene is érettebb, kiforrottabb lett, és bizony a banda népszerűsége és ázsiója is rendesen megnőtt. A jubileum alkalmából a csapat kihozta második koncert DVD-jét, melynek limitált verziójához a koncert hanganyagát CD-n is betették a digipakba!

A dvd a Rocktükör stáb, azaz a régi ismerős, Andrics Laciék keze munkája, amivel a minőség borítékolható is. A vágások nagyon el vannak a találva, a színek élnek, a képminőség kifogástalan. Maximálisan elégett lehet bárki velük. A Barba Negra Music Club a jelenleg működő budapesti klubok közül talán a legideálisabb helyszín egy DVD felvételére, és ezt a stáb és a zenekar maximálisan ki is használta.
A komplett koncert 15 dala rákerült a korongra, méghozzá nagy örömömre konferálásokkal együtt. Mindhárom korábbi tag (Kova, Püke és Ermi) is szerepel meghívott vendégként, ám ezeken felül nincsen a dolog túlcicomázva, helyette a trió inkább a zenére helyezte a hangsúlyt. Ez egy picit lehet, hogy rossz döntés volt, ugyanis otthon nézve a koncertet néha-néha akad egy kis hiányérzete az embernek, de szerencsére sosem zavaróan. A setlist a teljes munkásságot átfogja, de az utolsó négy lemez érezhetően dominál. Több klasszikus (Kiskakas, Hol vagytok kurvák?) is kimarad, ami egy jubileumi buli esetében kicsit furcsa, de korántsem megbocsáthatatlan. Az külön szimpatikus, hogy látszik a srácokon, hogy itt bizony nem megjátszott összemosolygások vannak, hanem valóban őszinte örömmel zenélnek, és a régi tagok is élvezik a közös zenélést.
Ami viszont kicsit fejvakarásra ad okot, az az extrák teljes hiánya. Bíztam benne, hogy legalább az elmúlt 10 évben készült klipeket ráteszik a DVD-re, de sajnos ez is lemaradt. Mondjuk ha az árfekvést nézzük, akkor egy szavunk sem lehet. Viszont annak külön örültem, hogy a lemezen eddig kiadatlan Ébresztő című dal a limitált verzió bónusz CD-jén helyet kapott.

Nagy öröm számomra, hogy a Felvidék első anyaországi aranylemezét bezsebelő banda megünnepelte ezt a két évtizedet, és továbbra sem lassítanak, hanem turnéznak és koncerteznek ezerrel. Remélem, hogy hamarosan érkezik az új lemez is, addig azonban tökéletes időtöltés és életjel ez a DVD.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás