Nest Of Plagues – Nest Of Plagues EP (2016)

Bármennyire igyekszik az ember képben lenni a hazai undergorund zenekarokkal, lehetetlen szerintem ezt a mértékű dömpinget naprakészen követni. Sokan kérdezték, hogy mi értelme van meghallgatni szinte mindent, amit az ember orra alá tolnak? A kérdés jogosnak tűnhet, de ha nem így tennék, akkor most erről az EP-ről is lemaradtam volna, pedig elég kellemes hallgatnivaló.

A fővárosi Nest Of Plagues egy kicsit több, mint két éves zenekar, ez a nevüket viselő EP pedig az első hanganyaguk. Ez a közel 19 perces, 4 dalos cucc minden, csak nem egy könnyed hanganyag. Szó sincs arról, hogy nem ütnének elsőre dalok, éppen csak a magukat modern/groove/technical/death metal-nak mondó brigád dalai valóban komplexek, rengeteg aprósággal.
A fent említett stíluskavalkád mellé én még hozzámondanék némi korai Korn/Slipknot-féle nu metal-t is, hogy ebből a  stílusturmixból kb. el lehessen képzelni a NOP világát.
Van elsőre hatós nóta, ami nálam például a cucc leghosszabb tétele, a Succubus volt, ami szaggatott riffjeivel igazi csemege. A másik három dal (Epigram, Auto da fé, Ture Craze) sem marad el sokkal emögött, de valamiért egy árnyalattal erősebbnek érzem, mint a többit.
A hangzás kifejezetten erős, letisztult, arányos, mégis dögös, nem keltette bennem a túlpolírozottság érzését. Mivel tényleg tisztán kivehető minden hangszer, igyekeztem odafigyelni a különböző hangszeres megoldásokra, és azt kell mondjam, hogy itt sem vall szégyent a brigád. Azonban ha egy kritikát megengednek, akkor azt mindenképpen javaslom, hogy vagy legyen szellősebb a szöveg, vagy törekedjenek arra, hogy érthetőbb legyen mindenhol, mert néha nagyon hegyeznem kellett a füleimet.

Nem mondom, hogy lenyűgözött a NOP bemutatkozása, viszont biztosan meghallgatom majd párszor, és oda is fogok figyelni rájuk, ez is borítékolható. Remélem valamikor megleshetem őket élőben is, hiszen a puding próbája az evés, így ha ott is meglepnek majd egy remek teljesítménnyel, akkor akár egy új fant is avathatnak.

10/8! Azóta megvolt élőben is, és bizonyítottak a srácok!

Itt követkheted Őket: https://www.facebook.com/nestofplagues

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás