2013. 02. 16.
Kíváncsian vártam az estét, hiszen a régi-új felállású Vegát az esztergomi buli előtt nem láttam sajnos. A nyitó Hendrix Reload is jól hangzott, bár különösebben nem vagyok oda az öreg Jimi-ért, de akkor is ildomosnak éreztem, hogy már az előzenekaron is tiszteletemet tegyem. Köszönet a Hellgate-nek a közreműködésért!

Már a beállás alatt biztos voltam benne, a Hendrix Reload nem csak azért más, mint a többi Hendrix-cover, mert a trió helyett négyen vannak, hanem mert roppantul komolyan gondolják az egész produkciót. A hangszerparkjuk és a felszerelésük igen figyelemre méltó! Az egész kiállás nagyon szimpatikus volt. Az meg főleg, hogy viszonylag kevés embernek is meglehetősen nagy bulit csaptak.

A megszólalásuk azonnal belopta magát a szívembe! Kopottasan volt mai! Avíttasan modern! Valahogy így kell megszólalnia egy Hendrix-dalnak 2013-ban. A programjuk kifogástalan volt. Nem csak klasszikus darabokat vettek elő, hanem néhány ritkábban játszottat is. Olyannyira nem tudtam belekötni a programba, hogy fülig érő vigyorral hallgattam végig az egész koncertet! 🙂
Minden olyan Hendrix-dalt eljátszottak, amit szeretek. Kíváncsian meghallgatnék Tőlük egy saját dalt is! Ezúton is köszönöm a srácoknak a koncertet! Remek bemelegítés volt Kowáék koncertjére!

Aztán egy rövid átszerelés után színpadra lépett megfázott Kowalsky és népi zenekara. Bár e jelzőt ekkor még akár le is tagadhatta volna a Művész Úr, hiszen hangján ez cseppet sem hallatszott!
Örültem, hogy ebben a felállásban is helyet kapott egy akusztikus gitáros, hiszen a Vega zenei világának az mindig is fontos része volt.

Erős háromnegyedház fogadta a Szív Forradalmának esztergomi megnyilvánulását. A kezdet kezdetén éreztem egy kis kavarodást a hangfalakban, de ez rövid idő alatt letisztázódott. Egyetlen dolog volt, amit viszont végig soknak éreztem, az pedig a gépi rásegítés (effektek, vokálok) Szerintem a Vega koncertváltozatának nincs ezekre szüksége. Ha a jól ismert kedvenceink nem ugyanúgy szólnak élőben, az nem baj, hiszen ettől koncert egy koncert!

A zenekar szemmel láthatóan jól érezte magát a színpadon és élvezték a bulit. A program felépítése amolyan Best of jellegű volt, az utolsó (Az Évtized Lemeze) album kivételével mindegyik lemez képviseltette magát. Jöttek a kedvencek szépen sorban: Többet érdemelsz, Fekete Lepke, Ennyi csak, Ki van ez találva!, Forradalom RT… A közönség arcáról csak úgy sugárzott az elégedettség. 🙂

Ez a klubturné promotálta a nemrégiben megjelent Fanka-Kowa lemezt, így az est vendége volt FankaDeli is, akivel élő-ízelítőt is prezentáltak a lemezből. Hallottam pár dalt korábban, de nem igazán győzőtt meg róla, hogy ez tényleg jó. Nagyon érdekelt, élőben milyennek hallatszik majd.

A dalok önmagukban nem fogtak meg elsőre, viszont koncerten egészen új karaktert és értelmezést nyertek. Kowalsky ekkora már kezdett fáradni, ami a hangján is érezhető volt egy picit. Ám Ő fittyet hányva a betegségre énekelt tovább. A Ferivel előadott három dal a közönség nagyobbik felének már ismerős volt, ahogy láttam, hiszen szinte mindenki énekelte a dalokat.

Aztán Feri levonult és eljátszottak néhány Vega dalt, viszont Kowa itt már kezdte érezni, hogy képtelen lesz végigénekelni a koncertet. ezért visszahívták Ferit, hogy az Expedícióról eljátszanak még három számot közösen.

Az újabb három dal után FankaDeli elköszönt, és Kowa közölte a szomorú hírt: egy dal maradt még, aztán levonulnak a színpadról, ugyanis nem akar megnémulni. 🙂
Ekkor belecsaktak az Új Templom Épül-be, amit Yoogee-nak játszottak, ugyanis a bal alkarjára ebből a dalból van egy versszak tetoválva!

A kényszerűségből lerövidített program ellenére is remekül sikerült este volt. Főleg utána a backstage-ben volt jó a hangulat! 😉
Az ottani italozás és beszélgetés ismét meggyőzött arról, hogy ez a zenekar nem csak jó zenészekből, de jó emberekből is áll! Sódertől pedig azt is megtudtuk: Sóder a Kiráj! (Nem elírás! 😀 )
Április 5-én a budapesti állomáson találkozunk!

Köszönet a Hellgate-nek az együttműködésért!

https://www.facebook.com/HellgateEsztergom

Köszönet a fotókért a Dark Light Studio-nak!

https://www.facebook.com/darklightstudio2012

https://www.youtube.com/user/darklightstudio2012

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás