Király! (Your Highness – 2011)

Rendezte: David Gordon Green
Fõszereplõk: Danny McBride, James Franco, Natalie Portman, Zooey Deschanel
Történet: Adott egy testvérpár, melynek egyik fele hõs lovag, a másik fele pedig hõs semmittevõ. Míg az egyik megmenti a birodalmat különféle szörnyektõl, addíg a másik kedvére iszik, drogozik, és szexel. Mindketten valahol irigylik a másikat, ami érthetõ is. Ám egy napon a hõs lovag segítségre szorul menyasszonya megmentése kapcsán, és apjuk a léhûtõ testvért adja mellé, mint segítséget…

A trailer igen bíztató volt. Ám a visszajelzések, reakciók, és a nem kis mértékû bukás már kevésbé. Vessetek verembe, de én például nem láttam az Ananász expresszt, és mégcsak nem is hallottam róla. Többek között ezért sem tudtam, hogy álljak ehhez a filmhez. Összességében mégis meggyõzött valamiért annyira, hogy kikölcsönözzem, és megnézzem.

Semmi ördöngõsséget nem kell várni ettõl a filmtõl. A szerepét kiválóen ellátja: szórakoztat, és ahol kell, meg is nevettet. Még azt is megkockáztatom, hogy sikerült „új mûfajt” teremteniük, ami nem más, mint a „kretén fantasy”. Az, hogy ez valakinek bejön-e, már az Õ dolga. Nekem bejött. Nem tökéletes film, de simán lehetne folytatása. Sõt, a bukás ellenére remélem lesz!

A rendezés jó, a színészek is ott vannak. Mindenki. Nem is emelnék ki senkit, nincs is értelme. Voltak szereplõk, akiken meglepõdtem. Ilyen például Damian Lewis, akit az Elit Alakulat és az Álomcsapda óta nem is láttam semmiben. Biztosan voltak filmjei, de valamiért elkerültek, pedig teljesen rendben van a játéka. Igazán karakteres itt is.

A magyar dvd kiadás abszolút korrekt. Kapunk egy fasza, jól megszólaló szinkront, ami számomra meglepõen trágár néhol. Kicsit furcsa is volt ebben a közegben, ilyen párbeszédekben ezeket a szófordulatokat hallani, viszont nem volt rossz. Sõt. Mikor megszoktam, már kifejezeten szórakoztató volt. Az extrák is jók, ráadásul feliratozottak. Ezért külön plusz pont!

Nem csodálkoznék rajta, ha ez a film kultikus magasságokba emelkedne az évek alatt, fõleg a szerepjátékosok körében van erre reális esély! (Például mint anno a spanyol Egy harcos szíve címû film esetében!) Legalábbis nekem olyan volt, mint egy vicces játék-alkalom! 🙂

 

10/7.5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás