(Ulpius-Ház Kiadó, 2008)

A tartalom részletes ismertetésével nem szeretnék bajlódni, ugyanis erre megvannak a megfelelõ médiumok, arról nem is beszélve, hogy erre magán a könyvön sem vesztegetnek sok nyomdafestéket.
Az író neve számomra teljesen ismeretlen volt, ám láttam a borítón, hogy elsõ-regényes íróval van dolgom. A kiadó alapján abszolút kétesélyes a dolog, ugyanis az Ulpius-Ház-tól már olvastam jobb, illetve rosszabb kiadványt is. Ez szerencsére az elõbbi kategóriába tartozik.

A fedélen jól látható helyen sulykolják az olvasóba, hogy még „maga Stephen King is nagy rajongója lett a szerzõnek!” Illetve, hogy a Hús a horror mûfaj gyöngyszeme! Ez bennem vegyes érzelmeket keltett, ugyanis nagy horror-rajongó lennék, illetve King munkásságát is nagyra tartom, bár Õt nem sorolom a kifejezett horror-írók közé. Vannak borzongató mûvei, de ettõl még nem lesz valaki horror-író. A kiadvány roppant impozáns külsõvel rendelkezik. Megkapó borító, hatásos tartalom, amelybõl semmi nem derül ki igazán. A cselekmény, Kinghez hasonlatosan, több szálon fut, majd egységgé áll össze.
A karakterek némelyike részletesen kidolgozott, bár akadnak kevésbé jelentõs személyek is. A cselekményszövés néhány helyen emlékeztet Kingre, bár ez lehet a borító szövege miatt is. Nincs elnyújtva, és összecsapottnak sem nevezném, bár egyes eseményekkel nem tudtam mit kezdeni.
A történet egy Abyrne nevû kisvárosban játszódik a sivatag közepén. Elég romlott város, amely a vágóhídjából él. A helyi egyház és a vágóhíd vezetõje irányít mindent, és mindenkit, egészen addig, míg meg nem jelenik egy „próféta”, aki ellentmond a város törvényeinek. A sztoriról éppen elég ennyit tudni, további morzsák elcsepegtetése szükségtelen, és élményromboló is egyben. Nincsenek nagy meglepetések, csak picit kiszámítható csavar a végén. Bemutatkozó regénynek pazar, bár ha jól tudom, az író publikált már novellákat ezelõtt az interneten.
Összegzésképpen: jó vétel, és ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy nem kifejezetten horror, de néhány helyen elég elborzasztó, sok alkalommal az emberi butaságról szóló könyvet olvasni!

10/8,5

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás