Jobb Agyféltekés Rajz

Gyerekkorom óta rajzolok. Mindig is tudtam, hogy ezt szeretném csinálni és tudatosan haladtam a fejlődés útján. Ám pár éve, valahogy megakadtam. Egyszerűen képtelen voltam továbblépni. Nagyon frusztráló érzés. Rengeteg kép volt a fejemben, amiket nem tudtam lerajzolni. Akadályozva éreztem magam a művészi szabadságomban. Így sokszor meg sem próbáltam nekiállni egy-egy ötletemnek.

A jobb agyféltekés rajz már régóta izgatta a fantáziámat. De az árát is sokalltam és semmi kedvem nem volt Pestig menni teszem azt, vagy még messzebbre, hogy részt vehessek egy ilyen tanfolyamon. Aztán tudomásomra jutott, hogy itt Esztergomban is lehetőség nyílt, hogy elmenjek egy ilyen tanfolyamra. Ez itt a reklám helye:

Helyszín: KREA Alkotók boltja, Esztergom Terézia út 3.

Előadó: Käfer Brigitta

A tanfolyam díja: 20.000 Ft

Nos, a jobb agyféltekés rajz megváltoztatta az életemet. Ha valaki egy szimpla rajzokításra számít, az téved. Én is tévedtem. Egyszerűen rajzolni akartam. Gondoltam van valami rossz berögződés, amin nem tudok túllépni és ezért nem megy a fejlődés. Végül is igazam lett.

A KREA kis tetőtéri alkotóműhelyében került sor az életem átformálására. Mivel a barátnőm is alkotó, ezért úgy döntöttünk, hogy együtt szerezzük meg ezt a tudást. Még anno együtt végeztünk dekor szakon, szóval nagyon jó ötletnek tűnt, hogy szerzünk egy kis inputot annyi év kihagyás után. Mindössze négyen voltunk, bemutatkozás és egyéb csevegés mellett belekezdtünk a tanulásba. Érdekes, hogy mindenkinek a csoportból már voltak művészi hajlamai. Tovább szerettünk volna lépni.  A három nap alatt végig zenét hallgattunk. Brigi azt mondta segít ellazulni. Sokszor nagyon inspiráló volt, de néhol az idegeinkre ment. A legérdekesebb az volt, hogy amit az első napon utáltunk, az az utolsóra nagyon kellemessé vált. Felnőttünk a zenéhez. A jobb agyféltekés rajz, nem rajzolni tanít meg, hanem látni. Nem technikákat tanít meg, hanem előhívja a bennünk lévő képességeket és felülírja a betanult sémákat, amik megakadályoznak bennünket. Nem várt eredményeket tapasztaltam. Már az első nap végén megdöbbentem még rajzolás közben. Egyszerűen nem tudtam mást, csak mosolyogni. Nagy örömet szerzett újra a rajzolás. Nem küzdelmet jelentett, hanem újra kikapcsolódást, rajzolni az alkotás öröméért.

A három nap sok mindent tartogatott nekünk. Itt nem is igazán a feladatokra gondolok. Volt benne elfogadás, elengedés, sírás, megkönnyebbülés, szeretet, megbékélés. Ha valakinek gondjai vannak az életében, márpedig sokunknak akadnak. Legfőképpen önmagunkkal, csak ezt nem látjuk addig, amíg nem jön valaki, aki felnyitja a szemünket. Szóval ha változást szeretnétek az életetekben, akkor csak ajánlani tudom a jobb agyféltekés rajzot. Az én életemet megváltoztatta. És még rajzolni is szebben tudok, mint valaha 🙂 Szerintem ennyit megér, hogy az életünket úgy éljük, ahogyan szeretnénk.

Na meg, ha valaki már találkozott Brigivel, az tudja, hogy olyan bűvköre van, aminek újra és újra a részese akarsz majd lenni. És elmész az összes tanfolyamra, amit tart. Én ezt tervezem!

Köszönöm Brigi! Életem egyik legjobb döntése volt, hogy elmentem hozzád rajzolni!

Ha felkeltette az érdeklődes, akkor kattins a linkre!

https://www.facebook.com/pages/Jobb-Agyf%C3%A9lteke-Rajz-I-II/265233946845519

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás