Holden Rose: Az kutyaházas eset (Howard Matheu különös esetei 2,5. – 2015)

Ahogy ígértem, elolvasás után kaptok egy beszámolót a Kutyaházas esetről is! Nos kérem, a szám azért kettő és fél, mert ez csak egy novella, ami történetileg a második és a még meg nem jelent harmadik kötet között játszódik, és a már megjelent negyedik kötetben utalást kapunk rá, több esetben is. Hát, mit ne mondjak, Holden Rose a megjelenések sorrendjével lassan George Lucas-i magasságokba emelkedik…

Holden Rose remekül ért a marketinghez. Egyrészt az, hogy fél évente kapunk egy-egy új Howard Matheu regényt, az már önmagában pazar, hiszen nincs időnk elfelejteni a kis okoskát és társait, és még jól is szórakozunk mellé. Viszont amit kitalált még, na, az az igazán király dolog! Két könyv között még egy-egy novellát is kapunk, ráadásul teljesen ingyen, csak fel kell iratkozzunk a levelező listára. Azért ennyit igazán megtehetünk, nemde? Na ugye, hogy de!

A kutyaházas eset sztorija nagyon egyszerű, ugyanakkor mégsem kelt balga hatást az Olvasó számára. Egy játék alkalmával ugyanis átrepül Gil vadonatúj labdája a szomszédba, ahol éppen a kutyaól közelében esik le. A kaland indul… Elsőre azt gondoltam, hogy ebből a sztoriból azért lett novella, mert kevés volt egy regényhez. Ám elolvasás után megmaradt bennem a kérdés: Miért is lett ebből novella? Fogalmam sincs. A történetben bőven lenne annyi kakaó, hogy regény legyen belőle, ugyanis bizonyos részeket ki lehetne bontani sokkal jobban is ennél. Persze könnyen lehet, hogy akkor éppen ez a hangulat és lendület veszne ki belőle, ami így megvan, ám mégis úgy gondolom, hogy ha egyszer kibővítve megjelenne regény formában is, egészen biztosan beneveznék rá!

Howard és kis társai világából egyre többet mutat meg nekünk Holden Rose, ami által egyre inkább a szívünkhöz nőnek. Örömteli, hogy végre tetten érhettük Őket játék közben, ami remekül ellensúlyozza az itt-ott felnőttes viselkedésüket, gondolkodásukat. Az is nagyon jó, hogy nem volt még eddig két egymáshoz közeli időszakban játszódó történet, így kezdünk elég jól belelátni abba, milyennek is képzeli el az író azt az Angliát, amit a csapat ismer, és amiben élnek. (Ez nyilván a valóságos Anglia, hiszen hókusz-pókusz továbbra sincs, de ezt nem biztos, hogy mindenki tudja.) Ezekkel a dolgokkal pedig azt éri el az író, hogy egyre inkább vágja az ember a centit a következő kiadvány előtt. Mivel a kronológiai sorrend továbbra is mindegy, ezért a kutyaházas eset remek belépő lehet a sorozatba bárki számára!

Hatalmas köszönettel tartozom Kovács Attilának, amiért a 21. században is képes olyan aktuális, mégis klasszikus felfogásban született ifjúsági regényeket írni, amik azt jelenthetik hamarosan a fiamnak, amit nekem jelentett gyermekkoromban mondjuk a Mi Kinizsink, vagy éppen a Gyermekrablás a Palánk utcában. Ez pedig óriási dolog!

Novella lévén a pontozástól eltekintenék, de ha kellene, ismét csak maximális lenne. Kétségkívül.

A novella ingyen letölthető a sorozat weboldaláról (link lentebb!), a sorozat kötetei pedig kaphatóak az esztergomi Babits könyvesboltban! (https://www.facebook.com/babitsbolt)

Rajong, követ:
https://www.facebook.com/howard.matheu
https://www.facebook.com/fonixkonyvmuhely

Letöltés, egyéb infók:
https://howard.hu/2015/a-kutyahazas-eset/
https://fonixkonyv.hu/

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás