Hannibal (Hannibal)

Már itt is van a trilógia záró epizódja. Egyeseknek kielégítõ lehet a végkifejlet, mások csalódottan kelhetnek fel a karosszékbõl, fotelból, kanapéról. Mindenki döntse el maga, milyen a trilógia egy az egyben.

Rendezõ: Ridley Scott
Író: Thomas Harris
Fõszereplõk: Sir Anthony Hopkins (Hannibal Lecter); Julianne Moore (Clarice Starling)

Alapsztori: Hannibal Lecter szökése után az élet megy tovább. Míg gonosz fõhõsünk Firenzében tengeti mindennapjait, és épp egy kurátori állásra pályázik (miközben természetesen nem hagyott fel furcsa szokásaival) Clarice Starling ügynök egyre nagyobb bajba keveredik. Miután egy balul sikerült akcióban többen is meghalnak – amiért õt vonják felelõsségre – karrierje magasívben lefelé kezd irányulni. Feltûnik a színen Mason Verger (Gary Oldman) is, aki Lecter egy korábbi áldozata – az egyetlen, aki túlélte – volt. Bosszút forral Lecter ellen, és hatalmas jutalmat ígér annak, aki a kezére adja õt. Egy Firenzei rendõr gyanút fog Lecter személyét illetõen, késõbb meg is bizonyosodik arról, hogy a sorozatgyilkost találta meg, akit fel is ad Vergernek. Mindeközben Starling nyomozó is Lecter nyomába ered.

Úgy tûnik, hogy a 10 éves korkülönbség a Bárányok Hallgatnak, és a Hannibal címû film között egyetlen szereplõt nem viselt meg. Hopkins, mint ha egy napot sem öregedett volna, egy az egyben ugyan úgy néz ki, mint annak idején. A Starling nyomozót alakító Jodie Fostert azonban Julianne Moore váltotta fel, az igazat megvallva azonban ez nem számítható fel zavaró tényezõként.

A varázslat, melyel Hannibal karaktere (mint már írtam korábban) maga mellé tudja édesgetni a nézõt, ez alkalommal sem veszik el. Mason Verger visszataszító külseje akarva-akaratlanul is a rosszfiú szerepére osztja ki karakterét, holott racionálisan végiggondolva nem mondható annak.

A több szálon futó cselekmény, a fogócska, amelybe a film közepére mindenki beszáll, egy izgalmas, lebilincselõ krimivé avanzsálja a filmet. Soha nem tudhatjuk, Hannibal pontosan meddig mer elmenni szabadságáért, ugyanakkor mi mindent képes kockára tenni Starling irán táplált szimpátiáért (vagy szerelméért, mindenki döntse el maga).

Méltó záróepizódként fogható fel a mû, mindenképpen érdemes megtekintenie mindenkinek, akit hozzám hasonlóan megfogott Hannibal Lecter karaktere.

10/7

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás