Depresszió: Válaszok után… (2017)

Három évvel a mára már platinalemezzé lett A folyamat zajlik után megérkezett Halász Feriék legújabb lemeze, ami az első a sampleres/billentyűs Soda távozása után. Mivel ebben a 3 évben rengeteg dolog történt a csapattal, kíváncsi voltam, mit hoznak ki az új dalcsokorból.

Biztosan volt nyomás Halász Feriéken, hiszen a korai dolgaiktól kicsit eltávolodó, viszont ennek ellenére határozottan jól sikerült Vízválasztó és az említett Folyamat után nem volt mindegy, milyen anyaggal rukkolnak elő. A Válaszok után leginkább a korai irányvonal és az újabb lemezek keverékeként írható le, mégis egyfajta folytatás és továbblépés az eredmény.
Ezúttal is 11 új dalt kapunk, melyek közül az elsőnek kidobott A kés hegye nekem egy kicsit óvatos, egyfajta biztonsági játéknak tűnt. Kétségtelenül jó dal, sőt, mostanra az egyik kedvenccé érett a lemezről, mégis valami mást vártam akkor. Aztán amikor elindítottam a lemezt, és elsőre végigpörgött, akkor teljesen elégedetten dőltem hátra és mondtam azt, hogy ez igen, valami ilyesmit vártam a csapattól. Zeneileg kiforrottabb, szövegileg pedig sokkal előremutatóbb az összkép. Sokat tisztultak Feri rímei és gondolatai, a témák pedig bár sokkal komolyabbnak tűnnek, mint eddig bármikor, valahogy a hangulata az egész lemeznek mégis felszabadultabbnak és pozitívnak hat.

A Nincs kivétel című dal ahogy berobban, máris mosolyog az ember, hiszen a slágeres felütés mindig remek kezdés. A Válaszok után egyik legnagyobb erénye, hogy hangzás terén ismét sikerült előre lépni egy jó nagyot. Az előző két lemeznél sem lehetett ebbe nagyon belekötni már, viszont ezúttal Dávid dobjai sokkal élőbbnek, természetesebbnek hatnak, Zoli basszusa is jobban teret kap, a gitárok és az ének is jobb arányokkal dörrennek meg. Szerencsére a keverés az összes dalnál ezt mutatja, egységes az összkép, ami a dalok színvonalára is érvényes. (Ezúttal is Varga Zoli volt a producer, ha jól tudom.) Ami viszont fontos: a sok előrelépés és fejlődés mellett a lemez kétségtelenül Depresszió, minden ízében. Az olyan darabok, mint a Teérted teljesen egyértelműen koncertfavoritok lesznek, ami nem is csoda, a giccsmentes romantika mindig is nagyon nyerő nótaalap! Véletlenül sem szeretném egyesével kielemezni a dalokat, ugyanis semmilyen szinten nem érzem szükségét, nem igazán van olyan, amit lehagytam volna. Ennek ellenére a Besnyő Gabi (Nova Prospect) vendégeskedésével felhangzó Tudom miért című tételt mégis kiemelném, ugyanis ez egy olyan duett, ami nagyon komoly slágerpotenciállal rendelkezik, remélem beférhet egy-egy rádióba is akár. Remélem a turnén legalább 5-6 dal bekerül majd a setlistbe, amit az egyre bővülő slágerek fényében biztosan nem könnyű feladat összeállítani.

Száz szónak is egy a vége, a Depresszió új lemeze egy remekül sikerült album, ami méltán válhat platinává, mint elődje. Valamiért úgy érzem, ezzel még akár szintet is léphet a csapat, ugyanis ha logikusan belegondolunk, minden alkalommal sikerül nekik egy kicsit előrébb, feljebb jutni, miért most lenne ez másként?

10/9,5 Várom a következőt!

Innen megrendelheted:
https://konyvbagoly.hu/metal/114382-cd-depresszio-valaszok-utan-digipack-5999566220326.html

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás