Csúcshatás (Limitless – 2011)

Rendezte: Neil Burger
Fõszereplõk: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish
Történet: Adott egy író, akinek van egy remek sztorija, egy élõ szerzõdése egy kiadóval, barátnõje, csak ihlete nincs… Aztán a csaj is dobja. Ám véletlenül belefut egy régi ismerõsbe, aki felajánl neki egy kísérleti „gyógyszert”, ami megötszörözi az agyteljesítményét. Hirtelen mindenre emlékezni kezd, amit valaha látott, olvasott, hallott. Jön az ötlet dögivel, vele a pénz, no meg a bajok is…

Úgy voltam ezzel a filmmel, hogy érdekelt is, meg nem is. A sztori jónak hatott, és divatos mostanság Bradley Coopert felkérni a keményfiú szerepére, ami valljuk meg, jól áll neki. Ám túl sok negatív kritika, és pár ismerõs degradáló véleménye miatt tologattam egy darabig, majd szerencsére hallgatam a belsõ hangra, és a megtekintés mellett döntöttem.

A sok kritikával ellentétben ez a film számomra meglepõen mûködött. Ráadásul jobban, mint gondoltam, hogy fog. A mindenhol felemlegetett kliséhalmaz, illetve az unalom számomra „hiányzik”. Ahogy haladunk elõre, úgy válik a film egyre érdekesebbé, és a vége sem túl szokványos.

A rendezés számomra remek, mint Burger elõzõ filmje, A Mágus esetében is. (Ráadásul a pazar Uncharted játékból is Burger rendezi a mozit, elvileg…) A színészek is teljesen rendben vannak, Cooper kifejezetten jót domborít. Akárhogy erõltetem az agyam, akkor sem tudok semmi negatívumot felhozni. Számomra a tavalyi év egyik legjobb filmje volt a Limitless.

Egyetlen, pontosabban két aprócska tény árnyékolja be ezt a dolgot: Miért nincs magyar Blu-Ray kiadása? Nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki szeretné a polcán tudni ezt a mozit kék korongon. A másik dolog pedig a botrányos dvd kiadás. Ezt is leírták már rengeteg helyen, és ezt sajnos én is csak alátámasztani tudom. A jó képminõségen kívül semmilyen pozitívumot nem tudok felhozni. Ha már csinálunk egy kifejezetten jó magyar szinkron, mi a faszért stereoban rakja a kedves kiadó a lemezre??? Ráadásul 2011-ben! Mert mondjuk 10 évvel ezelõtt a 2.0 is nagy kincs volt. De manapság? Az extrák hiányáról már nem is beszélve…

A film: 10/10, a kiadás meg: 10/3

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás