(Inglourious Basterds)
(2009)

Rendezte: Quentin Tarantino
Fõbb szereplõk: Brad Pitt, Christoph Waltz, Michael Fassbender, Eli Roth, Diane Kruger, Daniel Bruhl, Til Schweiger, Mélanie Laurent

Két dolog biztos: kevés film osztotta meg annyira a környezetem az utóbbi idõben, mint a Becstelen Brigantik, illetve hogy imádom Tarantino munkásságát.

Persze, nyilván ha a történelmi hûséget vesszük figyelembe, akkor nagy nulla a film, de ez esetben a Ryan közlegény is.
Történet: Shosanna Dreyfus szeme láttára gyilkolják le a családját, akik a nácik zsidó-üldözése elõl menekülnek. Shosanna megváltoztatja személyazonosságát, és egy moziban kezdd dolgozni, miközben bosszút forral a családját legyilkoló tiszt ellen. Közben megérkeznek az országba a Brigantyk is, akik amerikai zsidó katonákból álló különítmény, és a nácikra vadásznak. A csoport küldetése a német vezetõk levadászása, ami egy véletlen folytán összekapcsolódik Shosanna mozijával, és a bosszújával…
Ahogy azt már Tarantino korábbi filmjeiben megszokhattuk, most is több szálon és több idõben folyik a cselekmény, és ezúttal is tartogat kellemes meglepetéseket.
A rendezés remek, bár ezt már talán nem is kell említeni, egy ilyen zseninél, mint Quentin. A színészek pazarok, nem is érdemes kiemelni senkit, talán csak annyit jegyzek meg külön, hogy Brad Pitt egyszerûen sziporkázik ebben a szerepben. Annyira laza, hogy majd szétesik! 🙂 (Az, hogy Rex felügyelõ és Til Schweiger is befért a gárdába, az külön öröm!)
Remek film a Brigantyk. Tarantino újfent nagyot alkotott. Már csak annyi a kérdésem: Van még innen feljebb?

10/10

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás