Mi kell egy szuperkémes szupermozihoz? Sok összetevős a dolog, de az tény, hogy nem árt, ha a stáb tagjai már rendelkeznek némi rutinnal.

Matthew Vaughn a 2014-es KingsMan filmmel bizonyította, hogy a régivágású kémtörténeteket remekül tudja úgy ráncfelvarrni, hogy a zsánerek nem sérülnek, de már az új generáció is megszólításra kerül benne.

Henry Cavill pedig fizikai adottságainak köszönhetően lehet remek Superman, vagy Vaják, de a 2015-ben bemutatott Az U.N.C.L.E Embere óta az rajongók milliói várják, hogy megkapja James Bond szerepét – ez még a mai napig nem történt meg, de addig is, egyfajta átvezetésként belebújt Argylle ügynök szerepébe…

Persze, ha már modernebb kori kémes akció és/vagy vígjáték, akkor bele kell tenni az öreg Samuel L. Jacksont a sztoriba, és ez már önmagában siker, hiszen ő még az erősen B kategóriás filmeket is fel tudja dobni jelenlétével… Ez a felállás önmagában elég lenne egy olyan akció-vígjátékhoz, ami egyszerűen, de vállalható módon szimplán csak szórakoztat.

Argylle ügynök azonban lapot húz a 19-re: korunk egyik megkerülhetetlen popdíváját, Dua Lipát is beveti a csatasorba, aki a tavalyi év egyik nagy durranásában, a Barbie képkockáin már elkezdett ismerkedni a színészkedéssel – persze lehet azt mondani, hogy ez már inkább marketing, de senki ne mondja, hogy az előzetesben táncoló énekesnőt látva nem akart egyből behelikopterezni a moziba:

És mindezek után már nehéz SPOILER nélkül írni a filmről: a fent felsoroltakon túl vár ránk egy nem lineáris, fordulatos forgatókönyv, amelyben az igazi főszerepet játszó Bryce Dallas Howard, és partnere, Sam Rockwell brillíroznak, és olyan további mellékszereplők támogatják őket ebben, mint a színészlegenda Bryan Craston, vagy a mindig szerethető óriás John Cena.

Ez a parádés gárda a zsáner legnemesebb hagyományait, és a Fast and Furious széria akciójeleneteit megszégyenítő eltúlzott akciójelenetek közepette próbálja megmenteni a világot.

Vaughn mindeközben egy jelenet és dialógus cameócunamit is ránk zúdít: hol a történések, hol a dialógusok szintjén idéznek meg egy-egy híres hollywoodi elődöt, hogy fricskát , vagy tiszteletet kapjon: ezek a kikacsintások azonban nagyon jól simulnak bele az alkotásba, nem túlzóak, ízlésesek, és sehol nem viszik el a fókuszt.

A fényképezés szép, a színészi gárda remek, a történet kicsit kiszámítható, de minden fordulat jól adagolt.

Vaughn egy újabb kémfilmet tett le az asztalra, én a magam részéről nem is engednék neki mást: csináljon nyugodtan Kingsman és Argylle folytatásokat, ez remekül megy neki, és mindig nyertes csapatot tud maga köré válogatni.

10/10

A film regényváltozata kapható a Maxim kiadó webshopjában! Link:

https://maximkiado.hu/termekek/argylle

 

 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás