A Lány és a Farkas (Red Riding Hood – 2011)

Rendezte: Catherine Hardwicke
Fõszereplõk:
Amansa Seyfried, Lukas Haas, Gary Oldman, Billy Burke
Történet: Piroska és a Farkas történetét nem hiszem, hogy nagyon ecsetelnem kéne bárkinek is. Ez a sztori egy kicsit modernebb, és misztikus felfogása az eredetinek. Adott egy a hegyek között elzárt falu, amelynek lakóit egy Farkas tartotta rettegésben, ám mióta az Alku megköttetett béke honol. Egészen addig, amíg a Farkas 20 év után újra vérre szomjazik…

Hát, igencsak félve ültem le a kanapéra, mikor ezt a filmet néztük. Semmit nem vártam tõle. Hardwicke kisasszonynak ugyan voltak jó, ma már kultikusnak tekinthetõ filmjei (Tizenhárom, Dogtown Urai), de nagyon maradandót nem alkotott eddig. Az Alkonyat ugyanis semmiképpen sem tekinthetõ annak. Bár az is az igazság része, hogy az elsõ volt a leginkább nézhetõ a sorozatból.

Viszont mindezek ellenére, és félretéve a kezdeti ellenszenvemet, igazán remek filmet kaptam végeredmény gyanánt! Nem kell Oscar-esélyes alakításokat, hatalmas drámai pillanatokat és fröcsögõ vér-orgiát várni, de kellemes szórakozást mindenképpen.

A történet folyása, és a rendkívül ideillõ helyszínek azonban, szerintem, minden igényt kielégítenek. Nagyon jó a misztikus, néhol nyomasztó hangulat. Plusz néhány, már-már meglepõnek is mondható fordulat teszi teljessé ezt a filmet.

Ám azt le kell szögezni, senki ne számítson horrorra. Sok helyen próbálták tini-horrornak beállítani a Red Riding Hood-ot, ám ez közel sem igaz. Ha valaki aként kezeli, akkor borzalmas filmnek tarthatja. Ellenben ha annak, ami, vagyis egy mese kicsit felszabadultabb verziójának, akkor nagyon jól szórakozhat!

A magyar dvd-kiadásról csak annyit írnék, hogy van egy közepes minõségû szinkron, egy extraszegény kiadványon. A kép és az eredeti hang jól muzsikál, ám az ajánlott fogyasztói árát jelenleg sajnálnám érte még egyszer kiadni! Ám olcsóbban erõsen ajánlott vétel! Ami viszont pozitív: a kimaradt jelenetek kaptak feliratot!

10/9

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás