(Paycheck)
(2003)
(Rendezte: John Woo)
(Fõbb szereplõk: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart, Paul Giamatti)

Ismét Phillip K. Dick, vagyis nehéz téma. Féltem ettõl a filmtõl, hiszen sem Ben Affleck, sem John Woo nem tartozik a kedvenceim közé, és Uma Thurman sem a szívem csücske. Viszont Aaron Eckhart és pláne Paul Giamatti viszont elõkelõ helyet foglal el a képzeletbeli listámon.

Történet: Michael Jennings egy mûszaki zseni. Különbözõ fejlesztéseket csinál mûszaki cégeknek, majd a munka végeztével egy kis memóriatörlés, és máris jöhet a jól megérdemelt pihenés, majd az újabb munka. Egy ilyen munka után a személyes tárgyai helyett egy rakás vacakot kap, és kiderül, hogy lemondott a pénzérõl is. Nem érti, mi történik vele, ám amikor az egyik kacat menti ki egy szorult helyzetbõl, majd egy következõbõl egy másik, nyomozni kezd, mi is történhetett vele…

Ben Affleck számomra mindig is egy ripacs volt, aki mégis jobbnál jobb szerepeket kapott jobbnál jobb filmekben. Így van ez most is, és ez a szerep is illik hozzá, nagyon is. Mindenki jól játssza a szerepét, kivétel nélkül.

John Woo az egyszerûbb megoldást választotta, és a jelenbe helyezte a sztorit, így nem kellett mindenféle csillogó-villogó kütyüt szereznie, amivel még jövõbelibbé varázsolhatja a környezetet. De ez nem baj! Teljesen jól boldogul, és veszi az akadályokat. Természetesen vannak tipikus Woo-s pillanatok (fegyvert egymással szembefordítva célzunk a másik fejére), de ezek sem zavaróak.

A vágás jó, a képek tiszták, és nekem ennél több nem kell! Woo kiváló filmet készített Dick mûvébõl, lekörözve ezzel számomra Spielberg Különvéleményét, pedig az is egy jól sikerült darab volt!

Remélem a Rendezõ Úr nem most nyúlt utoljára témához! 🙂

10/10

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás