A Dolog (The Thing – 2011)

Rendezte: Matthijs van Heijningen Jr.
Fõszereplõ(k): Mary Elizabeth Winstead, Jørgen Langhelle, Joel Edgerton , Ulrich Thomsen
Történet: Egy kutatócsoport hatalmas felfedezésre jut a Déli-Sarkon. Egy jégbefagyott ûrhajót találnak, és melette egy fagyott idegent. Ezzel addig nem is lenne nagy gond, amíg az éppen olvadozó lény fel nem ébred. És nem kifejezetten jõkedvû… 🙂

Aki látta John Carpenter 1982-es klasszikusát, az nagyjából tudja mire számíthat. De valahogy mégsem. Ez a film egy olyan elõzményfilm, ami nem tartalmaz a régi klasszikus rajongóinak túl sok új információt, ellenben mégis. Az élvezeti/izgalmi faktor pedig nem kicsit magas! Én a második megtekintés után is azt mondom: ez igen!!! Hiába tudjuk, hogy nagyjából mire számítsunk, akor is vannak meglepetések. Ráadásul évek óta elõször éreztem egy horrorfilmen, hogy van bennem némi szorongás és félelemérzet.

A rendezésen érezni az európai ízt. Hála istennek. Nem „hálivúdi” megoldásokkal operélt a direktor úr, és ez szerencsére olyan pluszt ad a képi világhoz, ami miátt már érdemes megnézni a filmet! A vágások, az effektek, mind kielégítõek, és helyükön vannak. Régen éreztem, hogy valamivel ennyire elégedett vagyok. A színészek is abszolút rendben. Mary-Elizabeth kisasszony meglepetés volt számomra. Eddigi filmjeiben is látható volt, hogy van tehetsége a hölgynek, és nem csak a férfiszem számára különösen kellemes külleme miatt kapja a jobbnál jobb szerepeket. Ám ezúttal még jobbat nyújt. A norvég színészek alakítását persze nem tudta felülmúlni. A sok, számunkra ismeretlen színész pazar teljesítményt nyújt. Kivétel nélkül.

A helyszínek, az utalások, a hangulat számomra mind-mind csillagos ötös. A sarkvidéki hideg rendesen érezhetõ a képernyõbõl. Persze, vannak akik felhoznak negatívumokat. Lehet is. Egy nagyon kedves barátom, Tomi, aki hatalmas rajongója, fanatikusa az eredeti mozinak, Õ említett ilyeneket, mint például a gyors tempót, a paranoia kibontásának hiányát, stb. Ám ezek nekem annyira nem tûntek fel. Tény, hogy sokkal jobban pörög ez a film, mint elõdje, azaz „folytatása”, mégsem éreztem annyira negatívumnak.

Remekül sikerült film A Dolog 2011-es elõzménye. Alig várom már a blu-ray megjelenését! 🙂

10/10 (A fent említett „hibák” ellenére sem kevesebb. Egy szemernyivel sem!)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás