Tolkien Gárdonyitól lopta a Gyűrűk Urát!

Lelepleztük a világ egyik legnagyobb irodalmi plágiumát! Gondoltátok volna, hogy minden idők legnagyobb és talán legjobb fantasy regénye, a Gyűrűk Ura egy hatalmas nagy lopás? Mi sem gondoltuk volna… Aztán felfedeztük a megdöbbentő hasonlóságot…

Pár nappal ezelőtt keresgéltem, vajon melyik gyermekkori kedvencem vegyem elő újra, mit olvassak el sokadszorra, amolyan jó nyári szokásként, amikor megláttam, hogy a polcon egymáshoz vészesen helyezkedik el a Gyűrűk Ura és az egyik hazai kedvencem, az Egri Csillagok. És itt jött a felismerés! Méghozzá nem is kicsi!
Hát kérem, Tolkien nem csinált mást, csak ellopta Gárdonyi klasszikusát, és újraálmodta azt! Aki nem hiszi, az kicsit gondoljon csak bele: Adott egy forma, aki egyfolytában egy Gyűrűt keres, ami egy kis-nagy fiúnál leledzik. Ismerős? Na ugye! ó Ja, azt se felejtsük, hogy Jumurdzsáknak csak egy szeme van, és hát ugyebár Szauronból mi maradt fenn? Egy darab világító szem… Véletlen, mi? Kis túlzással Dobóból is kiváló Aragorn válik. Mi is volt még a történetben? Orkok? Ott van a nagy sok török, azok smafuk? Csata? Hát, na, szóval az is van. Minden van itt kérem. Ami nincs, még az is!
Ideje lenne átgondolni azt a nagy Gyűrűk Ura imádatot emberek! Minek olvassunk idegen könyveket, ha itt a sajátunk?

Nos, reméljük, hogy mostanra mindenki rájött, hogy ez a cikk csak egy apró humoreszk. A benne található állítások pusztán a szórakoztatás céljából íródtak. Bár ki tudja? Akár még igaz is lehet, ha ha ha ha! 😉 (Viszont nem véletlenül raktuk a humor kategóriába!)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás