Take That: Progress Live (Blu-ray)

Egy kicsit szokatlan dologról írok, pontosabban nem szokatlan, de ha Czifra Zoli barátom meglátja, mirõl írtam, megint hetekig ezzel fog basztatni! Éppen ezért Neki ajánlom ezt az írást! 😛
A 2006-os újjáalakulás óta követem nyomon a Take That pályafutását. A visszatérõ, négyesben készített lemez, a Beautiful World, roppant jól sikerült. Anno meg is vettem a koncert dvd-t is, meg a következõ élõ anyagot is. A tavalyi lemez ugyan kicsit elektronikusabbra sikeredett, ennek ellenére nem volt kérdés, hogy a Progress Live is kötelezõen beszerzendõ lesz számomra. Mivel az árkülönbség a dvd és a blu-ray formátum között szinte elenyészõ (1000 forint) volt, ezért inkább a blu-ray mellett döntöttem.

A látvány, a show, és a borítékolhatóan tökéletes megszólalás nem is volt kérdés. A két koncert dvd-bõl kiindulva számítottam is erre. A kép tiszta, éles, minden részletre kiterjedõ. A megszólalás telt, arányos, ám az élõ varázs nem veszett ki belõle.

A program szerintem minden rajongó számára kielégítõ. A nyitó Rule the world remekül alapozza meg a hangulatot. Rögtön szembetûnõ, hogy a mai válságos világ ellenére is teltház volt az arénában. A mûsor gerincét ugyan a Progress címmel kiadott tavalyi lemez adja (az újjáalakulás utáni elsõ korong, melyen újra mind az öten szerepelnek), ám mégis helyet kapnak a régi, és újabb keletû klasszikusok is. Gondolok ilyenekre, mint a Patience, a Relight My Fire, Kidz, The Flood és persze az Eight Letters.

A korongon található extra video a koncert háttérmunkálatait mutatja be. Ennek megtekintésére is érdemes rászánni az idõt, hiszen nem kis dolog volt ezt a showt összehozni. (Elég csak a Kidz élõ sakktáblájára gondolni!) Remek kiadvány! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

 

10/10

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás