Szendrey Zsolt Interjú

Vannak olyan karizmatikus énekesek, akik megkerülhetetlenek, ha a hazai rock életrõl beszélünk. Szendrey Zsolt, vagy, ahogy mindenki ismeri Szasza, pontosan ilyen. (Bár itt nem túl halkan megjegyezném, Zsolti nem szereti, ha Szaszának szólítják! :D) Sok zenekarban megfordult, és jelenleg is több formációban tölti be a frontember szerepét. Nagyon örültem, hogy igent mondott, hiszen Bencével együtt hatalmas Sex Action/Zorall fanok vagyunk. 

Zsolti! Köszönöm szépen, hogy vállaltad az interjút! Elsõként egy bemelegítõ kérdés: Hogy érzed magad mostanság?
– Köx jól!
Jelenleg hány zenekarban veszel részt aktívan?
– Zorall, Rock'n'roll Swindle, Macskajajj. 
Bemutatnád a kevésbé ismerteket (ha van ilyen) néhány mondatban?
– Macskajajj – A zorall kocsmai verziója, a RS a 90es évek, legendás rock gyémántjainak a Sing-Sing-nek, Sex Action, Dance, Wild Side átfogó képe.
A Sex Action mikrofonját néhány éve elég zavaros körülmények között átadtad másnak. Az utolsó közös koncerteken érezhetõ is volt, hogy nem szívesen állsz velük a színpadon. Mi volt az oka annak, hogy otthagytad Õket?
– A Sex Action a 90es évek legendája, és az is marad, fel piszkálni olyan, Mint amikor a halottat életre keltik, sose lesz már az eredeti feeling, Abban az idõben, Zoralloztam, a Viva Tv-n vezettem a Megawatt mûsort, Közben megszületett a fiam, gyesre mentem a feleségem helyett, volt dolgom rendesen, az SA is másként, gondolta az együtt játszást, én is, Ezért nem akartam tovább ott muzsikálni.
Milyen viszonyban vagytok jelenleg a tagokkal?
– Csak azokkal találkozom, akik járnak koncertre a többiekrõl, nem tudok.
Tavaly egy Rock And Roll Swindle koncerten felhívtad a színpadra az új Sex Action énekest, Áfonyát, majd együtt adtátok elõ a Vörös a szád címû slágeretek. Ezt nem sokan csinálnák utánad. Te miért tetted?
– Mert míg az interneten fröcsögtek rólam, addig mi Áfonyával megbeszéltük a tuttit, és adódott az alkalom, Maglódon hát mulattunk egyet.
Nincs bennem semmilyen érzés, az új formáció iránt, ha csinálni akarják, csinálják. Õ dolguk.
Ha valaki kilép egy zenekarból, kap hideget-meleget, a közönség hõbörög, Szítják a tûzet, hogy lehessen min csámcsogni, de leesett az álluk amikor, Láttak minket, beszélgetni, sörözni, mulatni, Úgy gondoltam, példát mutatunk otthonülõ háztartási-rockkereknek.
Az Action egy szerintem kiválóan sikerült lemez után feloszlott. Miért hagytátok abba?
– Az önpusztítás magasiskoláját végigjárva, több lehetõség már nem maradt, Be kellett fejezni. Sajna.
Azt láttam, hogy Miksa gyakori vendég a Swindle koncertjein. Mi a helyzet Budavári Vilivel és H. Keresztes Viktorral?
– Õk is vendégek voltak az RS koncerten, nagyon jót zúztunk.
Elképzelhetõ, hogy akár a legutóbbi, akár a klasszikus formájában újra színpadra álljon valaha az Action?
– Nem, nem hiszem.
A legutóbbi Zorall nagylemez már lassan három éves. Mikorra tervezitek a következõt? Milyen dalokra számíthatunk? Miért vártatok ennyit két lemez között?
– Most készült el a Zorall Cirkusz Világszám, 32 nótát rögzítettünk, március 24re jön ki a boltokba. Rengeteg ötletünk van de manapság, rengeteg idõt vesz el az engedélyeztetés, sajna,. Amúgy meg nem érdemes évente kiadni lemezt, a piac sajna áll, egy nagy hamisítási mocsárban.
A Swindle ötlete honnan jött?
– Folyamatosan kérték, hogy játszunk a régi zenekarainktól, nem akartuk vegyíteni a Zorall mûsorral, az, pedig hogy manapság csak 1 zenekarban zenélsz, már nagyon nem mûködik, több vasat kell tartani a tûzbe, hogy beteljen a naptárod, és minden hétvégén tudjál játszani.
A Swindle lemez jól fogyott? Terveztek még lemezt/lemezeket a bandával?
– Nem tudom hogy fogyott, de a második album elõtt kiadjuk az elsõ szülinapos koncert lemezt, a rengeteg meghívott vendéggel, parádésra sikeredett.
Tudom, hogy sokan megkérdezik, nem gondolkodtok több saját dalban? Akár a Zorallal, akár a Swindlevel?
– A Zorallnak vannak saját dalai, ilyen az Aludj csendesen király, most az Alattomos bacilus, a Torrente, a swindle pedig csak régieket játszik ez a koncepció.
A rajongóid tudják, hogy szereted a rap zenét is, és régebben közremûködtél a Kartel lemezein is. Utoljára Ogli G elsõ lemezén szerepeltél egy feattel. Hogy jött Õ a képbe?
– Alapító tag voltam Zoleeval, a Kartellben, csak az Action mellett döntöttem abban az idõben, az arcok fel-feltûntek mellettünk, hátha meghívtak elmentem.
Saját rap lemezben nem gondolkodtál még? (Én tuti megvenném! :D)
– Az Action – Sexact!on lemeze tulajdon képen rap lemez, az utca nyelvezetén készült, lendületes HC.
Jelenleg boldog házasságban élsz. Hogy érzed, megváltoztatott Téged a házasság és a gyermeked születése?
– Egyértelmû, a Fiam a Családom az elsõ, a hétközi kocsma bulik már nem hiányoznak, de ha nem lennének a hétvégén bulijaim biztos meg zakkannék.
Egy nálunk megszokott kérdés: Nem érdekel, hogy kire, de Te eljársz szavazni?
– Szakadár vagyok, zenész politika mentes.
Köszönöm az interjút! 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás