Rómeó Vérzik: a három… (2013)


Vártam ezt a lemezt, ugyanis kedvelem a somorjai huligánokat, ám az előző korong valamiért nem jött be, nem is hallgattam annyit, mint az első 3-4 lemezt. Ermi váratlan távozása után a trióra váltás logikus döntés volt, ami a zenén is érezhető. A promo dalok és a mix nagyon felcsigázott, ezért alig vártam az előrendelt lemezt!

A digipackos kivitel nagyon jó ötlet volt, hiszen remek pluszt ad a lemezvásárlóknak. A borító végre olyan, amilyennek egy Rómeó Vérzik covert elképzeltem! Igazán rákenrollos! A sound kellően karcos, ami pazarul illeszkedik a dalokhoz. A remek lemeznyitó dalnál mosolyogtam, mert rögtön nagyon magasra került a léc, vajon végig kitart ez a szint? Örömmel jelentem, sokkal tovább kitart! A lepörgés után ugyanis önkéntelenül is nyúlunk az indítógomb után.

Azt szeretem a 9-10-11-12 dalos, rövidnek csúfolt lemezekben, hogy általában nincsenek rajtuk töltelékdalok. Ezen a korongon sincs. Egy darab sem. (Szándékosan használtam a csúfolt szót, hiszen régen ez teljesen természetes volt, hogy ennyi dal van egy lemezen. Ám mióta az emberek többsége a zenére egy alanyi jogon ingyen járó termékként tekint mindenki sok dalt akar egyszerre. Én nem. Nekem tökéletesen megfelel 10 sláger! 😉 )
Az a bizonyos fentebb emlegetett léc végig fent is marad, aminek szemmel láthatóan nem csak én örültem, hanem a többi rajongó is, akik velem együtt annyi lemezt vettek, hogy a trió megérdemelten a MAHASZ TOP-lista első helyére került az albummal! Kívánom Nekik, hogy még sokáig ott is maradjon a lemez, hiszen az én olvasatomban ezért simán megérdemlik az aranyat is!

A hatások most nem egyértelműen kihallhatóak, hanem csak érezhetőek, és inkább a Rómeós jelzőt használnám a muzsikára. A szövegek messze most a legjobbak, a refrének már a második alkalommal együtt üvölthetőek Koppánnyal, szóval minden rendben kérem, a triót remek döntésnek minősítem, magamat pedig továbbra is notórius Rómeó Vérzik-turnélátogatásra ítélem! 😉

Csúcspont(ok): Fényt a fejekbe, Ne szólj, Kalózhajó, Amíg élünk, Éljem túl, Idegen Népköztársaság

Mélypont(ok): Nem találkoztam rossz dallal, szerencsére! 🙂

10/9,5 A banda legjobbja megszületett! 🙂

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás