Hallottad már ezt a nevet? Nem? Ne izgulj, én sem… Mikor megjelent az öt szám, ami lemaradt Busta duplájáról, akkor hallottam a dorogi titánról elõször. De hogy nem utoljára, az hót ziher. Ha valaki megnézi a promovideoját, szerintem érteni fogja, mire alapozom ezt… A Real Trill Music égisze alatt hamarosan bemutatkozó redOne az esztergomi Blöff Sörözõben kaptuk diktafonvégre.

– Megtennéd, hogy bemutatkozol az Olvasóinknak?
– Ez teljesen olyan, mikor cégeknél megyek állásinterjúra… (nevetés) redOne vagyok Dorogról, ennyi! (nevetés) 2002 óta foglalkozom rap-zenével igazából, de még csak most jön el az én idõm. Akkoriban a telepen nyomtuk egymásnak. Felmentünk egy dj-hez, és megkértük, hogy adjon nekünk zenéket haveri alapon, de nem adott semmit. Nem volt semmi támogatónk, így magunknak kezdtük el irkálni a zenéket. Egyre komolyabbak lettek a cuccok, fõleg rap-technikailag. Aztán 2006-2007 környékén kezdtek változni a dolgok. Megismerkedtem Áronnal (Kanál Crew-Ricsi) egy dorogi rap bulin, és Nála vettem fel az elsõ számokat. Ez felkerült a Salátára (Salátamagazin-Ricsi), ezt vitték, mint a cukrot. Bekerültem a kecskeméti Saláta-rádióba, majd a Ferivel (FankaDeli-Ricsi) különváltak útjaink. (nevetés) Nem igazán fogjuk csípni egymást… (nevetés) Aztán Áronnal próbálkoztunk egy maxi erejéig, annak is jó visszhangja volt, néhány számot le is adott a Tilos-rádió. Aztán csend lett, elkezdtem írogatni a zenéket, de nem igazán vettem komolyan. Majd év elején megkérdezte a Busta, hogy mi lenne, ha belekezdenénk ebbe a hülyeségbe, és most úgy néz ki, hogy júniusra kész lesz a lemez. Ehhez úgy álltam hozzá, hogy leszarom, nem akarok újítani, tolom, ami jön, de most, ahogy visszahallgatom, eléggé úgy néz ki, lesznek meglepõ dolgok rajta… Röviden ennyi a sztori. (nevet)
– Honnan jött a redOne?
– Régen játszottunk arcade játékokkal, és ott azt írtam be egyszer találomra, hogy Red, és ez helyi szinten rám is ragadt. Aztán hozzácsapódott a One, ennyi. Semmi különleges sztorija nincs ennek igazából.
– Kik azok, akiknek hatására elkezdtél rappelni?
– Hú, de nem fog örülni a Zsolti… (mosolyog) Az elsõ, ami elindított az „úton”, a debütáló MohaMan, a Da Flava Story volt… 
– Busta: Az egy kurva jó lemez volt…
– Szerintem is…
– Aztán a V.S.O.P. cuccain kattogtam egy darabig, Kutyák 2., stb. A Game már akkor is tök jól rappelt. Mondhatnám, hogy a MohaMan, de aztán jött a Kamikaze Nomen Est Omen EP, és akkor már biztos volt, hogy rap lesz ebbõl a dologból… (nevetés)
 Hogy érzed, meddig juthatsz el itt Magyarországon?
– redOne: Zsolti? (nevetés) Céljaim konkrétan nincsenek. Ismerjenek meg! Hallgassák meg a cuccaimat, ha tetszik nekik tetszik, ha nem, akkor letörlik…
– Busta: Tetszeni fog, mert jó a cucc, csak el kell juttatni az emberekhez. Ezért vagyunk mi…
– redOne: Erre mondtak egy nagyon jó idézetet: A szar menjen a lomtárba, a jó menjen a színpadra, de az egész a netre megy, ezért tartunk itt ma.
– Busta: Lassíts már, én ezeket nem tudom befogadni… (nevetés)
– redOne: Most már én is így csinálom, hogy a szarokat még haverok körében sem publikálom, ezért érzem, hogy kicsit maximalista lesz a lemez. Olyan, ami felvállalható.
– Kihez/kikhez hasonlítanád magadat, ha tudsz párhuzamot találni?
– Magamhoz. Nincsen példaképem, fõleg itthonról. Nem akarok hasonlítani senkire, én egy új vonalat akarok vinni.
 Külföldi kedvencek?
– Megmondom õszintén Amerikát nem szeretem egyáltalán, nem bírom az amcsi rapet, meg ezeket a néger cuccokat. Az európaiak közül akiket bírok, az Fler, Seffyu, de megmondom õszintén, amióta szeretem, és hallgatom a rapet, végig csak a magyar cuccokon kattogtam. Zenekészítésben is mindig a Pixa volt a mérce, itt még most is megvannak a célok, de rapben nem akarok hasonlítani senkire, és nem is fogok.
– Vannak kötelezõ kérdéseink. Nem mindenki szeret rájuk válaszolni, de elvárjuk…
– Van nõm, de… (nevetés)
– Nem pont erre gondoltam… Nem vagyunk bulvár, és nem is szeretnénk az lenni…
– Busta: Még… (nevetés)
– Innen is azt üzenem, hogy a bulvár nyaljon faszt… (nevetés) A kérdés: Mit csinálsz, amikor nem rappelsz? Mibõl élsz?
– Hát ezt szerintem nem kéne beleírni… (nevetés) Csinálgattam ezt-azt. Voltam bróker, logisztikai végzettségem van, abban is dolgoztam. Maradjunk ennyinél…
– Másik formakérdés: Te eljársz szavazni? Persze nem érdekel, hogy kire…
– Szoktam. Eddig kétszer volt rá alkalmam. Hogy kire…
– Az nem érdekel… Múltkor a Gang-Bang-nél is elmondta az egyik tag, de…
– Busta: Várjál, az lényeges dolog, hogy ha valaki rappel politikáról, vagy a zenében megemlíti, megnyilvánul ezzel kapcsolatban, akkor mondja el azt is, hova tette le, így a frankó szerintem… Olyan nincs, hogy hát izé, meg hozé, ilyen buzisan-patakisan, ahol mindenki tudja, hogy a Fideszre penget, ne utalgasson rá, hanem mondja ki!
– Másik rapper-formakérdés! Mondok néhány elõadót, véleményezd Õket!
Eminem: Divatból szerettem én is régen… Mit mondjak Róla? Hallottam az új lemezérõl pár számot, egész jó, de nem kiváló.
50Cent: Ugyanaz. Volt egy két jó zenéje.
Ice-T: Most tök olyanokat kérdezel, akiktõl alap, hogy kéne ismerjek dolgokat, de csak pár számukat ismerem, amik elfogadhatóak voltak, de lehet, hogy csak azokat ragadtam ki, ami nekem tetszik.
– Busta: Olyan, mint a FankaDeli. Az sem tud semmit az amerikai raprõl… 
– redOne: Én nem voltam vele jóban, engem ne sértegessél…
– Akkor hagyjuk az amerikai rapet?
– Hát jó lenne… (nevetés)
Animal Cannibals: A Mindenki az rohadt nagy track volt. Nem bírom ezeket a vicces rapeket, bár a srácokkal nincsen konkrétan bajom, nem is ismerem Õket. Úttörõk voltak a maguk idejében, az tiszteletet érdemel, de ettõl függetlenül nem bírom Õket.
Belga: Érdekes. Ugyanaz a kategória. A rapet nem a viccre találták ki, legalábbis szerintem nem.
– Még egy amerikait meg szeretnék kérdezni, akit Zsoltinál kifelejtettem a múltkor, és ma fogom megkérdezni! Everlast?
– Busta: Az nem amerikai Te buzi, hanem ír!
 De baszd meg, nem kint él?!?
– Busta: Az Avril Lavigne is kint él, meg a Dobrády Ákosnak a nõje is… Valami Jeremy, vagy hogy hívják…
– redOne: Nem, Everlast nem. Nem is nagyon ismerem…
 Busta: Elég szomorú…
– redOne: Ez most le fog égetni, mert amerikából indult a rap, én meg nem ismerem Õket, mert leszarom!
– Maximum kihagyjuk!
– Busta: Magyarországon nem fog kinevetni senki ez miatt. Pont ezért fogsz tetszeni az embereknek, mert látják, hogy Te egy ilyen figura vagy!
– redOne: Én az európai rapet szeretem. Német meg francia…
– Kimaradt valami?
– Júniusra tervezzük a lemezt, ha minden jól megy. Gecire fog ütni. Lesz addig egy klip is a lemez mellé!
– És a legfontosabb kérdés: Üzensz valamit az Olvasóinknak?
– Kövessék az oldalt, mert fasza, és figyeljenek oda a Real Trill-es cuccokra, mert 2010 a mi évünk lesz!
– Köszönöm az interjút!
– Én köszönöm!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás