Phoenix RT: Nincs ellenszer (2013)

Nagyon örültem, hogy én írhatok a csallóközcsütörtöki rockfenegyerekek új lemezéről. Ez a csapat már nem teljesen ugyanaz, mint akiknek anno én szerveztem az első magyarországi buliját, de zenéjüket mindig is figyelemmel kísértem. Mikor először belefüleltem a korongba elégedetten dőltem hátra a fotelben, mert tudtam: minden rendben lesz itt kérem.

Az előző lemez, a Zárva-Szabadon jó volt ugyan, de a debütáló Tisztán láss albumot nem tudta felülmúlni.  Mivel időközben, számos tagcserén át, trióvá alakultak arra számítottam, hogy zeneileg is lesz némi változás. Van is, hiszen jóval letisztultabbak a dalok, kerekebbek a szerkezetek és a szövegek is sokkal jobban állnak rá a rockerajkakra. (Talán ezért is lettek mára RT.) Megkockáztatom: a Nincs ellenszer önmagában felülmúlja az első két lemezt és a demót, ami elég nagy szó. A hangzás a zenéhez illően karcos, kicsit metálosabb, a zene viszont inkább a rockos, táncolható vonal felé mozdult el, előnyére. Kevésbé köszönnek vissza a hatások, kedvencek, mint eddig. Természetesen nem értelmezték újra a műfajt, de kiléptek kicsit a saját (eddigi) korlátaik közül. Már nem tudom rámondani egy-egy dalra, hogy ez, vagy az a dal ihlette az xy csapattól. Tomi hangja is egyre jobb, dallamai, témái, szövegei most az igaziak. A borító pedig kiválóan illik a muzsikához. Plusz pont!

Az Intro után berobbanó Rajtad a választásban ugyan van némi Road utánérzés, de csak jelzésértékűen, és innen végig sorjáznak a slágerek. A korábban már publikált Hangfalakból és a Laza nyári dal egyetlen nyári grill-partyról sem hiányozhat, ahol jóféle talpalávalóra akarnak sülni a pecsenyék, de a címadó, vagy a Szeretkezz! is beleillik ebbe a vonulatba. A gondolkodósabb dalok (Rajtad a választás, Toronyhiba) éppen annyira hihetőek és hitelesek, mint a kellemesen slágeres, zongorás Bújj hozzám. Egyedül a záró Maradok nem tudta magát igazán belopni a szívembe, talán mert túl erős volt a mezőny ebben a 40 pár percben.

A srácok megmutatták, hogy a harmadik korongjuk igazi vízválasztó, hiszen míg sokan eddigre fáradnak meg, Ők most kaptak igazán erőre. Kíváncsian várom már most a folytatást! Phoenix RT koncertre, de gyorsan! Póló is megrendelve! 🙂

Csúcspont(ok): Rajtad a választás, Hangfalakból, Nincs ellenszer, Laza Nyári Dal, Toronyhiba

Mélypont(ok): Maradok

10/9. Jóféle lemez lett! 🙂

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás