Nincs titok. Megyünk előre, koncertezünk és készítjük az új dalokat!- Whiskey Roll interjú

A Whiskey Roll Zenekar 2009-ben kezdte meg pályafutását az akkori felállással. Azóta történt néhány tagcsere a zenekarban,2020-ban jelent meg a zenekar első nagylemeze Rn’R Box címmel.  A lemez stílusa egyedi, mégis érezhető rajta azoknak a zenekaroknak a lenyomata, akik inspiráltak Titeket.

– Miért kellett ilyen hosszú idő, hogy létrejöjjön, és végül hogyan állt össze ez az album?
– Az állandó változás a zenekaron belül és a zenekari tagok hozzáállása is sajnos hátráltatta a dolgokat, de jobb később, mint soha! Kaptunk támogatást az NKA-tól, amit nagyon köszönünk még egyszer, és nagyjából volt egy albumnyi számunk is, ezért adta magát ez az egész.

– Az eredeti felállásból már csak az alapító tag, Laller képviseli a Whiskey Roll zenekart, megtennéd, hogy bemutatod a csapatodat?
– Sulykó Zoltán (Shuey) régi ismerősöm már a rockzenei szférából és szerettem volna együtt zenélni vele már régebben is, de akkor még a saját zenekarában volt, meg én is az enyémben. Most viszont az is megszűnt aktívan létezni és úgymond ennek köszönhető, hogy meg tudjuk együtt is próbálni ezt az egészet. Laborczy Márk az új dobosunk, akit Strasser György hangmérnök cimborám ajánlott, aki amúgy nagyon fiatal 21 éves, de eléggé jól püföli a dobokat. Végül, de nem utolsó sorban a basszusgitárosunk egy igazi rockerarc csaj, Pánczél Ilcsi, aki már egy éve Kőbányán tanul a zenesuliban és nagyon szereti ezt a rockzenei irányt, amit képviselünk, és ő a legfiatalabb a bandában, mert 20 éves.

– Ilcsi, a Whiskey előtt ha jól tudom a Rizikó Szektorban zenéltél, de egy ideje már a Whiskey-s fiúkkal próbálod összehangolni a basszusgitárodat van valahol párhuzam a két zenekar stílusa között?
– A Rizikó Szektorral évek óta jó kapcsolatot ápolok, a koncertjeiken, mint vendégelőadó szoktam fellépni, emellett az albumukon is közreműködtem, azonban a Szektor tagja sosem voltam. A két zenekar alapvetően más-más irányzatot követ, de bluesos elemek mindkét együttes dalaiban fellelhetőek. Zenészként fontosnak tartom, hogy minél több stílusban helyt tudjak állni.

– Beszéljünk a tervekről, megtartjátok a zenekar eredeti stílusát, vagy lesznek változások?
 -Az eredeti Hard/Dirty rock-os vonalon megyünk tovább ez biztos, de a számokban lehet újítás az előzőekhez képest.

-Vannak már új dalok?
– Igen van 3 dal talonban, még ének nincs rajtuk és egy készülőben, amit Shuey hozott.

– Hogyan alakul a nyár? Lesznek koncertek, vagy még kicsit össze kell érni a zenekarnak?
– Július elején tervezünk 2 koncertet és a nyár további részére is persze.

– Új album?
– Inkább EP-ben gondolkodunk, vagy csak egy-két számon. Manapság szerintem az embereknek nincs idejük komplett albumokat meghallgatni és nem is kíváncsiak rá a legtöbben.

– Van olyan titok, amire nem kérdeztem rá, de nagyon szeretnétek megosztani?
– Nincs titok. Megyünk előre, koncertezünk és készítjük az új dalokat!

– Tehát mikor találkozhatunk veletek legközelebb élőben?
– Július 2-án a Sorompó nevű rock kocsmában a 17.kerületben tervezünk egy bulit,  a második koncert pedig július 12-én a Riff klubban lesz.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás